Zwarte Duitse herder

Soms denken mensen dat de zwarte Duitse herder een ander ras is dan de Duitse herder. Dit is niet waar. Hij behoort tot hetzelfde ras, maar wordt aangeduid als de Zwarte Duitse herder omdat hij helemaal zwart is. De zwarte Duitse herder en de standaard variëteit hebben een aantal verschillende fysieke verschillen Wat is er hetzelfde? Ze hebben een grote, gespierde bouw, ze hebben een pluimstaart, hun oren staan rechtop, ze hebben een dubbele vacht en ze verharen veel. Wat is er anders? Ze hebben een effen zwarte kleur, ze kunnen groter zijn, ze hebben vaak een rechtere rug en de vacht van de zwarte Duitse herder kan langer zijn, soms met een vloeiende manen (rond de achterkant van de nek), plooien (aan weerszijden van het lichaam tussen de voor- en achterpoten) en bevedering (lang haar op de oren, de achterkant van de benen en onder de staart)

Zwarte Duitse herder puppy’s worden zwart geboren

Alle Duitse herder puppy’s worden zwart, grijs of wit geboren en kunnen van kleur veranderen naarmate ze groeien. Hun echte vachtkleur kan meestal worden vastgesteld als ze ongeveer 8 weken oud zijn. Zwarte Duitse herder puppy’s worden zwart geboren en zullen zwart blijven tot ze volwassen zijn. Dus, als je op zoek bent naar een effen zwarte Duitse herder pup, dan wil je haar op deze leeftijd hebben, en niet eerder, om er zeker van te zijn dat ze inderdaad een effen zwarte kleur heeft.

zwarte duitse herder

Zwarte Duitse Herder Puppy’s

Een Duitse herder die bijvoorbeeld black and tan is, kan het recessieve effen zwarte gen dragen en zwarte Duitse herder puppy’s voortbrengen. Echter, beide ouders moeten het recessieve gen hebben voor effen zwart om in het nest te verschijnen. Dus als je naar je puppy gaat (niet voordat hij 8 weken oud is, onthoud dat) en je ziet dat de ouders niet effen zwart zijn, wees dan niet verbaasd! Het kan gebeuren. De tweede manier waarop effen zwarte Duitse herder puppy’s worden geproduceerd is door twee effen zwarte Duitse herder te kruisen. Deze mix kan alleen een effen zwart Duitse herder nest voortbrengen.

De zwarte kleur heeft GEEN negatief effect op de Duitse herder. Hier komt dat negatieve stigma om de hoek kijken; mensen kunnen soms bang zijn voor deze Duitse herder vanwege zijn opvallende zwarte kleur. De kleur van deze Duitse herder heeft geen invloed op zijn temperament. De zwarte Duitse herder is net zo loyaal, alert, actief en intelligent als de standaard variëteit en heeft niet de neiging tot agressie. In het begin is ze vaak afstandelijk, maar als u eenmaal een band met haar heeft, zal ze uw metgezel voor het leven zijn. Zwarte Duitse herders zijn ook ongelooflijk trainbaar en worden gebruikt als politie- en militaire Duitse herder, Duitse herder voor gehandicaptenhulp en gehoorzaamheid Duitse herder.

Karakter zwarte Duitse herder

Net als elke Duitse herder, kan hun beschermende instinct sterk zijn. Dit zijn Duitse herder die werden gebruikt om vee te hoeden en te beschermen, en ze zullen hetzelfde doen met hun menselijke roedel! In het geval dat je gezin in gevaar komt, hoef je er niet aan te twijfelen dat deze Duitse herder je zal verdedigen. Als gezelschapsherder, echter, wil je haar laten inzien dat niet alle mensen een bedreiging vormen. Zorg ervoor dat je haar van jongs af aan socialiseert, zodat de zwarte Duitse herder op volwassen leeftijd goed met mensen overweg kan.

Ze kunnen prijzig zijn

Zwarte Duitse herders zijn vrij zeldzaam en om die reden meestal duurder, vooral als ze de lange, luxe vacht hebben. Deze zijn weinig te koop. Terwijl voor een standaard Duitse herder pup de prijs varieert van 300 tot 1000 euro kun je voor een zwarte Duitse herder pup rekenen op een prijs tussen de 700 euro en de 2000 euro.

Gezondheidsproblemen Zwarte Duitse herder

Het zwarte Duitse herder ras kan, helaas, lijden aan tal van gezondheidsproblemen. De grootste zorg voor dit ras is heupdysplasie en elleboogdysplasie. Deze aandoening treedt op wanneer het kogelgewricht misvormd is en kan leiden tot artritis of zelfs kreupelheid. Dit kan worden verholpen door uw Duitse herder op een gezond gewicht te houden. Andere mogelijke gezondheidsproblemen zijn hartaandoeningen, aandoeningen van de wervelkolom, oogziekten, spijsverteringsproblemen, allergieën en kanker.

Opvoeden zwarte Duitse Herder

Het opvoeden van een zwarte Duitse herder is vergelijkbaar met het opvoeden van andere hondenrassen. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

  1. Begin met de basis: Leer uw hond de basiscommando’s zoals zitten, liggen, blijven en komen. Dit kan worden bereikt door middel van positieve bekrachtigingstechnieken, zoals beloningen en lof.
  2. Socialisatie: Zorg ervoor dat uw hond goed gesocialiseerd is door hem te introduceren bij verschillende mensen, dieren, omgevingen en situaties. Dit zal helpen om angst en agressie te voorkomen.
  3. Regelmatige lichaamsbeweging: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging voor uw hond door middel van wandelingen, rennen of spelen in de tuin. Een gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot gedragsproblemen.
  4. Gezonde voeding: Zorg voor een gezonde voeding die past bij de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van uw hond.
  5. Training: Overweeg om professionele training te volgen om uw hond te helpen bij het ontwikkelen van goede manieren en gedrag.
  6. Geduld en consistentie: Wees geduldig en consequent met uw trainingstechnieken. Het kan even duren voordat uw hond alle commando’s begrijpt.

Met deze tips kunt u een sterke band opbouwen met uw zwarte Duitse herder terwijl u hem helpt zich te ontwikkelen tot een gehoorzame en gelukkige huisgenoot.

Zwarte Duitse Herder kopen

Als u op zoek bent naar een zwarte Duitse herder, zijn er verschillende plaatsen waar u kunt kijken:

Fokkers: Zoek naar fokkers van zwarte Duitse herders en neem contact met hen op om te vragen of ze puppy’s beschikbaar hebben.

Adoptiecentra: Kijk bij lokale dierenasielen of reddingsorganisaties voor zwarte Duitse herders die een nieuw huis nodig hebben.

Online marktplaatsen: Er zijn verschillende online marktplaatsen waar mensen hun honden verkopen, zoals Marktplaats, Speurders en Facebook Marketplace. Wees echter voorzichtig bij het kopen van een hond via deze kanalen en zorg ervoor dat u de verkoper vertrouwt en de gezondheidsgeschiedenis van de hond hebt gecontroleerd.

Hondenshows: Bezoek hondenshows om fokkers van zwarte Duitse herders te ontmoeten en meer te weten te komen over het ras voordat u besluit om er een te kopen.

Ongeacht waar u uw zwarte Duitse herder vindt, zorg ervoor dat u de juiste vragen stelt aan de verkoper of fokker voordat u beslissingen neemt. Vraag bijvoorbeeld naar de gezondheidsgeschiedenis, papieren en ouders van de hond om ervoor te zorgen dat u een gezonde en goed verzorgde pup krijgt.

Zwarte Duitse Herder informatie

Alle benodigde kennis over de zwarte Duitse Herder is gebundeld in het Handboek voor de Duitse Herder. Hier leer je alles over het opvoeden, trainen en verzorgen van jouw herder. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden