Duitse herder alleen thuis laten

In dit blog alle must have info over het alleen thuis laten van jouw Duitse herder.

Hoe graag we ook persoonlijke tijd doorbrengen met onze Duitse Herders, er is niet veel dat je kunt doen als je naar je werk vertrekt en je Duitse Herder achterblijft. Helaas zijn veel mensen veel te lang weg, en hun energieke hondenrassen beginnen in de problemen te komen door een gebrek aan mentale stimulatie. Dus, hoe lang kunnen Duitse Herders alleen thuis gelaten worden? Wij raden aan om jouw Duitse Herders indien mogelijk niet langer dan vier uur alleen te laten. Voor puppy’s wordt deze periode zelfs nog korter. Als je je Duitse Herders absoluut een aantal uren per dag alleen moet laten, dan is het waarschijnlijk beter dat je iemand vindt die op ze kan passen of ze kan controleren. Hoe jonger de hond, hoe minder tijd je ze alleen moet laten. Senior Duitse Herder kunnen ook beter niet te lang alleen thuisgelaten worden, omdat ze een grotere kans hebben om ziek te worden en vaker naar het toilet moeten.

Duitse herder alleen thuis laten in bench? 

Soms hoor je mensen die een bench voorstellen bij het bespreken van het alleen thuis laten van Duitse Herders. Ook al houdt een hond erg van zijn bench. Het is een veilige plek. Een plek in huis die exclusief voor hem is. Toch is het niet ok om je Duitse Herder de hele dag in een bench alleen thuis te laten. Als je jouw hond de hele dag in een bench laat, kunnen er verschillende problemen ontstaan. Beperkt zijn tot een klein gebied kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van uw hond. Er is ook het probleem van wanneer jouw hond wil plassen en poepen. Jouw hond heeft een instinct om die dingen niet op zijn zitplek te doen. Laat hem de hele dag in een bench zitten, en hij heeft geen keus. Afgezien van het feit dat het onaangenaam is, kan het angst opwekken bij de Duitse Herder om alleen thuisgelaten te worden.

Het Duitse Herder handboek staat vol adviezen over het opvoeden van dit prachtige ras. Van het alleen thuis laten van de Duitse Herder tot aan socialisatie, benchtraining en meer.

duitse herder alleen thuis laten

Duitse Herder Puppy’s alleen thuis laten

Duitse Herder Puppy’s zijn zeer actief en nieuwsgierig en zijn hierdoor moeilijk alleen thuis te laten. Ze slapen veel gedurende de dag, maar hun tijd wakker wordt besteed aan spelen en het verkennen van het huis. Plus, ze zijn niet zo goed in het vasthouden van hun blaas voor lange perioden van tijd. Omdat ze niet zindelijk zijn, kunnen ze zich zelfs gaan vervelen en aan meubels of andere dure voorwerpen in huis gaan knabbelen als je niet in de buurt bent. Pas als ze ongeveer 5 maanden oud zijn, kunnen Duitse Herder pups meerdere uren alleen thuisgelaten worden zonder veel ongelukjes.

Adolescente Duitse Herders alleen thuis laten

Adolescente Duitse Herders zijn ergens tussen de 6 en 18 maanden oud en kunnen beter alleen thuisgelaten worden. Hun blaas is meer ontwikkeld, en ze zijn een beetje meer volwassen. Op dit moment is het meestal in orde om ze een paar uur alleen te laten. Toch moet je die tijd beperken omdat ze nog vol energie zitten. Volwassen honden zijn wat meer op zichzelf aangewezen dan jongere honden. Duitse Herders zijn echter sociale dieren, en ze houden van het gezelschap van hun familie. Ondanks het feit dat ze op deze leeftijd hun blaas kunnen ophouden, zijn ze meer geneigd om zich te gedragen en te janken, in een poging om je naar huis te laten komen. Dit stoort de buren en hun gebrek aan vermaak kan vernielingen in en rond het huis veroorzaken waardoor het beter is Duitse Herders niet alleen te laten

alleen thuis laten duitse herder

Slapen Duitse Herders veel?

Een slapende Duitse Herder is makkelijker alleen thuis te laten dan eentje die wakker is. Een Duitse Herder kan alert en levenslustig zijn met heel weinig slaap. Echter, de gemiddelde volwassen Duitse Herdershond slaapt gemiddeld 14 uur per dag. Puppy’s en oudere dieren hebben langer nodig en slapen ongeveer 20 uur. In een natuurlijke omgeving zal de Duitse Herder niet in vaste patronen slapen. Ze zullen meestal dutjes doen gedurende de 24 uur. Puppy’s hebben langere periodes van regelmatige slaap nodig. Als jouw hond lusteloos lijkt en altijd moe is, kan dit een symptoom zijn van verveling of een verkeerd dieet. Als je meer wil weten over het alleen thuis laten van de Duitse Herder, of kennis over het verzorgen en opvoeden, raden we het Duitse Herder handboek aan. Dit boek staat vol met handige adviezen en praktische tips.

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden