Duitse herder kruising

De Duitse Herder is een favoriet bij gezinnen en is momenteel een erg populaire hond in Nederland en België en hierdoor zijn er veel kruisingen mogelijk. Hij werd oorspronkelijk gebruikt als herdershond in Duitsland, maar men realiseerde zich al snel dat hij een uitstekende beschermhond was die heeft uitgeblonken in de politie en het leger over de hele wereld. Vanwege de populariteit van het ras, is de Duitse Herder kruising een van de meest voorkomende gemengde rashonden, zowel opzettelijk als onopzettelijk.

Temperament Duitse herder

Voor we dieper ingaan op de verschillende kruisingen van de Duitse Herder, het is belangrijk om te weten wat voor temperament deze hond heeft. De Duitse Herder wordt beschreven als zelfverzekerd, moedig en slim. Voor degenen die hem als huisdier kennen, weten dat hij een liefdevol en aanhankelijk ras is dat dol is op zijn gezin. Het is ook een grote hond die niet alleen een behoorlijke ruimte nodig heeft, zowel binnen als buiten het huis, maar hij heeft ook veel beweging nodig om al die energie kwijt te raken. Dit geldt niet alleen voor de standaard Duitse Herder maar ook voor de kruisingen. 

Duitse Herder kruisingen

Het idee van de designer duitse herder hond, het kruisen van twee verschillende raszuivere honden, bestaat al enige tijd, maar het is onlangs in populariteit toegenomen. Met de Duitse Herder als een van de meest populaire raszuivere honden, was het slechts een kwestie van tijd totdat er genoeg Duitse Herder mixen waren om over te schrijven. Zoals bij elke gemengde pup kun je nooit garanderen welke eigenschappen hij zal erven. Het is even belangrijk om ervoor te zorgen dat je beide ouders onderzoekt. Zo weet je dat je van alle potentiële eigenschappen zal houden van de Duitse Herder, ongeacht het resultaat van de kruising.

Golden retriever Duitse herder kruising

De gouden herder is een goudharige schoonheid die zeker je hart zal veroveren met die zielsvolle ogen. Deze Golden Retriever en Duitse Herder kruising is een aanhankelijke lieverd die gedijt op een-op-een interactie met haar eigenaren en vooral dol is op het kleine menselijke ras. Dit maakt de gouden herder de perfecte keuze voor een gezin met kinderen.

kruising duitse herder

Duitse Herder Mopshond kruising

Het beste van beide hondenwerelden is allemaal samengebracht in deze schattige en energieke bundel van vreugde. Dit mopshond en herder ras mix is een zeer trouwe metgezel, vertoont een indrukwekkende intelligentie, en dient als een alerte waakhond.

Duitse Herder Labrador kruising

De Labrashepherd (ook bekend als Sheprador) is een kalm, liefhebbend en gelijkmatig dier met een vleugje verlegenheid van de Duitse herder die doorschemert wanneer hij met nieuwe situaties wordt geconfronteerd. Deze Duitse Herder Labrador kruising is glorieus mooi en houdt van een goede speelsessie in het park.

Duitse Herder Siberische Husky Mix

Deze prachtig knappe jongen is een Duitse Herder Husky mix die je over je voeten zal laten vallen als hij je aankijkt met dat ene babyblauwtje. Liefde op het eerste gezicht, dat is zeker. En de bonus? Hij houdt net zo vurig van jou. Hij is ook een echte harde werker – een erfelijke eigenschap van de Husky ras afstamming.

Duitse Herder Collie kruising

Een unieke combinatie van de Collie en de Duitse Herder geeft ons deze mooie dame. Ze heeft een verbazingwekkend gelijkmatig temperament, is zeer leergierig en gemakkelijk te trainen. Wees bereid om de Duitse Herder Collie kruising elke dag te verzorgen, want deze sloten zijn relatief veel onderhoud.

Duitse Herder Australische Herder mix

De Duitse Australiër is een van de beste herders die er zijn, dus als het een herdershond is die je zoekt, dan is deze kerel een van je beste weddenschappen. Hij is superslim, dus als je hem niet gebruikt als een herdershond dan zal hij veel hersenspelletjes nodig hebben om hem te vermaken gedurende de dag. Het is waarschijnlijk dat hij ook erg vrolijk, dus verwacht een hond die graag in het middelpunt van de belangstelling, maar een die zal zeer loyaal aan zijn menselijke roedel.

Duitse Herder Sint Bernard kruising

Dit is een andere grote jongen op de lijst, en je kunt verwachten dat hij ergens tussen de 85 en 140 pond weegt en tot 28 centimeter groot wordt. Hij zal veel pluizig haar hebben, meestal met de kleuren van de Duitse Herder ouder, en spatten van wit over zijn lichaam. Verwacht een zware verhaarder, met mogelijk een beetje kwijl in de duitse herder kruising. Deze kerel is intelligent en loyaal, maar ook extreem relaxed, dus het is voor iedereen gissen welk ouderlijk energieniveau hij zal erven, maar zolang je hem tot een uur per dag kunt garanderen, zal hij heel gelukkig zijn. Hij is een loyale en lieve ziel die alles zou doen voor zijn familie, en toegewijd is het beste woord om hem te beschrijven.

Duitse Herder Alaska mix

De Alaska Herder en duitse herder kruising is een andere trouwe en moedige hond, die bekend staat als onafhankelijk en afstandelijk op sommige momenten. Maar met een vroege socialisatie en training kan hij een zeer goed opgevoede pup worden dankzij zijn intelligentie, je moet er alleen vroeg werk van maken. Hij staat er ook om bekend gehecht te raken aan zijn hoofdverzorger in plaats van aan het hele gezin, dus dit is iets dat geschikt moet zijn voor het hele gezin, want dit is niet voor iedereen weggelegd. 

duitse herder mix

Duitse Herder Corgi kruising

Corman Shepherds zijn een stoutmoedige en energieke bundel dynamiet. Een herder van nature en een trouwe metgezel, het is van vitaal belang dat je de tijd neemt om deze actieve dynamo’s te trainen, omdat de Duitse Herder Corgi kruising een beetje destructief kan worden als ze zich vervelen en niet voldoende gestimuleerd worden. Als je een Corgi fan bent, zorg er dan voor dat je onze lijst van gemengde Corgi rassen ook bekijkt!

Duitse Herder Rottweiler Mix

Shepweilers zijn enorm beschermend ten opzichte van hun eigenaren, familie en omgeving en zijn uitstekende waakhonden. Goed gespierde bodyguard honden die altijd aan je zijde te vinden zijn? Klinkt goed voor mij!

Duitse Herder Poedel kruising

De kruising van Poedel en Duitse Herder geeft je deze toegewijde, loyale, en hardwerkende metgezel. De Duitse Herder Poedel mix heeft uw constante gezelschap nodig en zal u overal volgen waar u maar heen wilt. De genen van het Poedelras zijn relatief dominant in deze hond, wat resulteert in de enigszins gekrulde vacht.

Duitse Herder Wolf Mix

Dit ras is een kruising tussen een gedomesticeerde Duitse Herder en een echte wolf. Houd er rekening mee dat deze dieren in bepaalde gebieden illegaal zijn om te bezitten, dus doe zorgvuldig onderzoek om liefdesverdriet te voorkomen als je hem niet legaal kunt houden. Met een gevoelig temperament en een bovengemiddeld gehoor, heeft u een waakhond van onbetwistbare kwaliteiten. Deze honden zijn natuurlijke jagers, dus het zal verstandig zijn hem gescheiden te houden van andere kleine huisdieren zoals katten, konijnen en hamsters.

Duitse herder kruising / mix opvoeden

Heb je eenmaal een Duitse Herder Kruising in huis gehaald? Dan is het tijd om deze op te gaan voeden en te verzorgen. In het Duitse Herder handboek lees je hier alles over. Mocht je vragen hebben over een van de Duitse Herder Mixen kan je altijd mailen naar info@duitseherderblog.nl. 
Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden