Duitse herder spelletjes

Er zijn zo veel verschillende Duitse Herder spelletjes waarop je je hond kunt vermaken. Echter, denkspelletjes voor Duitse herders zijn enkele van de beste! Als een van de meest intelligente honden die er zijn, zul je echt je best moeten doen om hun hersenen te stimuleren. Duitse Herdershonden zijn zeer intelligente en super-atletische honden. Ze moeten zowel mentaal als fysiek gestimuleerd worden om gelukkig en gezond te blijven. Dit kan worden bereikt door regelmatige, gerichte interactie met jouw Duitse herder door middel van training en spelletjes. Of nog beter, een combinatie van beide. Hoewel training een essentieel aspect is van het opvoeden van een goed opgevoede en gezonde Duitse Herder, zijn spelletjes ook van vitaal belang voor hun gezondheid. Van fysieke, atletische activiteiten tot denkspelletjes voor Duitse Herders, er zijn er zoveel om uit te kiezen om je Duitse Herder te stimuleren. 

Traktaties

Duitse Herders zijn superieur in hun speur- en snuffelvaardigheden. Geef hun reukvermogen een echte hersenworkout door ze een traktatiespoor te laten volgen! Dit spelletje voor intelligente rassen biedt jouw Duitse Herder een kans om hun omgeving te verkennen via hun neus. Het is een perfect spel om met Duitse Herder puppy’s te spelen, omdat ze van nature nieuwsgierig zijn en vol tomeloze energie zitten om de geur te volgen! Wat je nodig hebt voor dit Duitse Herder spelletje is gezonde traktaties en een hekje of riem om jouw hond even mee vast te maken.

Bekijk hier het bestverkochte speelgoed voor Duitse Herders op Bol.com.

duitse herder spelletjes

Hoe speel je spelletjes met je Duitse Herder?

Duitse Herder spelletjes zijn niet te moeilijk. Neem de gezonde traktaties en knijp ze tussen je handen zodat hun krachtige geur op jou wordt overgebracht. Leg vervolgens de traktaties aan de kant en roep jouw Duitse Herder. Plaats jouw hond tijdelijk aan de lijn of achter het hondenhek zodat ze je niet kunnen volgen. Vraag ze om te zitten en bied ze een stuk van de traktaties aan als verleiding. Leg nu de eerste paar traktaties op de grond op makkelijk te vinden plaatsen in de buurt. Doe dit terwijl hij toekijkt, omdat hij nieuw is in het spel en misschien een beetje hulp nodig heeft. Leg de traktaties ongeveer om de 5 tot 10 stappen van elkaar. Kies een plek die makkelijk te vinden is voor sommige traktaties en plaats de traktatie soms achter een tafelpoot of voorwerp. Nadat hij succesvol is in het spel, maak het spoor moeilijker en verberg de traktaties op moeilijkere plaatsen. Laat jouw hond nu los van achter het hondenhek of laat hem los van zijn riem en zeg hem de traktaties te vinden. Je zal zien dat je Duitse Herder dit een geweldig spelletje vind.

Duitse Herder – Apporteer spelletjes

Apporteren is een klassiek Duitse Herder spelletje om met elke hond te spelen, maar er is een enorme verscheidenheid aan manieren om het te spelen. Simpelweg een bal of stok gooien en je Duitse Herder het terug laten brengen is niet zo makkelijk als het lijkt, dus het is een geweldige mogelijkheid voor training. Voor jongere honden kan het nodig zijn om een traktatie of beloning te gebruiken om jouw hond de bal te laten loslaten, en dit kan oefening vergen. Apporteren stimuleert de prooidrift van uw hond en geeft hem ook veel lichaamsbeweging. Voor grote, atletische honden zoals Duitse Herders, probeer dan een speeltje te gebruiken dat verder komt voor een extremere versie van dit spel. Een balwerper is geweldig omdat je daarmee de bal veel verder kunt gooien dan normaal, waardoor je de atletische vaardigheden en de zoekvaardigheid van je hond op de proef stelt met dit Duitse Herder spelletje.

Frisbee

Een ander klassiek Duitse Herder spelletje om buiten te spelen, frisbee brengt apporteren naar een ander niveau. Omdat frisbees niet in een rechte lijn vliegen en veel langer in de lucht blijven zweven dan een bal, zijn ze een geweldige manier om de behendigheid en het atletisch vermogen van je hond te testen. Begin met het gooien van de schijf over korte afstanden en laat uw hond de schijf naar jou terugbrengen, en vergroot dan geleidelijk de afstand. Je kunt de frisbee ook verticaal over de grond rollen zodat jouw hond erachteraan kan rennen! Dit is vooral geweldig voor puppy’s omdat je niet wilt dat ze hun gewrichten te veel belasten door te springen tijdens Duitse Herder spelletjes.

spelletjes duitse herder

Puzzelspelletjes Duitse Herder

Duitse Herders zijn zeer intelligente dieren, dus denkspelletjes zijn ook voor hen belangrijk. Er is een overvloed aan puzzelspeelgoed op de markt, waarvan het meeste bestaan uit het verstoppen van traktaties in gesloten compartimenten zodat je hond ze kan vinden. Je hond moet uitvinden hoe hij de verschillende vakjes moet openen om de traktatie te krijgen, en je kunt de moeilijkheidsgraad verhogen naarmate hij vordert. Begin op het makkelijkste niveau Duitse herder denk spel en ga van daar naar boven.

Schattenjacht

Schattenjacht is een van de makkelijkste spelletjes die je met je Duitse herder kunt doen, en het kost je maar weinig moeite. En het stimuleert niet alleen hun hersenen, maar ook hun zintuigen! Laat je pup zitten en blijven voordat je een traktatie voor ze verstopt. Als je begint, leg je de traktatie op een voor de hand liggende plaats. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je de traktatie recht voor je pup verstopt. Geef ze vervolgens het teken om te gaan zoeken. Ik zeg graag “vind het”. Als ze het gevonden hebben, geef ze dan veel aandacht en complimenten. Hoe meer je Duitse herder begint te begrijpen waar het spel om gaat, hoe moeilijker je het kunt maken. Begin met het neerleggen van de traktaties op plaatsen waar het een tijdje duurt voor ze het vinden. Zorg ervoor dat je het Duitse Herder spelletje niet te moeilijk en te snel maakt. Bekijk hier de populairste verkochte spelletjes op Bol.com.