Duitse herder pups te koop

Gezocht op Duitse Herder pups te koop, dat betekent dat je op zoek bent naar een puppy. In dit blog informeren we je over de mogelijkheden om er een te verkrijgen.

Als je een nieuwe Duitse herder puppy in huis wilt nemen, vergt dat veel planning en veel puppy-voorbereiding. Voordat je je halsoverkop in deze grote beslissing stort (neem alsjeblieft nooit impulsief een puppy of Duitse herder in huis) moet je eerst je behoeften evalueren – je werkelijke vermogen om voor een Duitse herder te zorgen, de ruimte in je huishouden, de financiële mogelijkheden om je een Duitse herder te veroorloven en er goed voor te zorgen, en de oprechte bereidheid van alle gezinsleden om een nieuw lid in de familie te verwelkomen. Afhankelijk van welke Duitse herder pup je kiest, zul je je leven delen met deze aanwinst voor 12 jaar of meer. En afhankelijk van welke Duitse herder puppy je kiest en hoe goed je je nieuwe puppy socialiseert en traint, kan die tijd met je Duitse herder pup geweldig of verschrikkelijk zijn of ergens daar tussenin. Als je zeker weet dat je een Duitse herder pup of pups wilt moet je kijken waar deze te koop zijn. 

Duits herder pups te koop – Temperament

Waar moet je op letten al Duitse herder pups te koop ziet? De meeste fokkers en Duitse herder liefhebbers zullen het erover eens zijn dat temperament de sleutel is. Dit is belangrijk omdat het je Duitse herder meer compatibel maakt in elke situatie, met betere vaardigheden om om te gaan met wat je hem ook toewerpt. Een goed temperament is de sleutel, ongeacht wat het toekomstige doel van de pup zal zijn – werken, schapen drijven, gezelschap, enzovoort. Bedenkt dit voordat je Duitse herder pups te koop ziet staan. 

duitse herder pups te koop

Duitse herder pups te koop bij fokker

Er zijn meerdere plekken waar Duitse herder pups te koop wordt aangeboden. Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk bij een fokker. Dit is veruit de beste manier om aan een Duitse herder te komen, anders dan via een herplaatsingsgroep of bij je plaatselijke dierenasiel. Als je besluit om via een fokker te gaan, onthoud dan, niet van zomaar elke Duitse herder fokker erkend en verantwoordelijk is. Zelfs niet als de fokker zegt pups met stamboom te hebben. Als je besluit om een Duitse herder puppy te kopen bij een fokker die ze te koop aanbied zorg er dan voor dat de fokker van wie je je volgende vriendje kiest een goede reputatie heeft en de goede papieren kan laten zien. Als de fokker Duitse herder pups te koop aanbiedt met stamboom dan moet hij deze papieren ook laten zien.

Het kiezen van een fokker

Wat maakt een fokker gerenommeerd zou je je kunnen afvragen? Ten eerste, zou ik beginnen op het internet. Kijk op de Duitse herder rasvereniging en doe dan verder serieus onderzoek bij lokale Duitse herder rasverenigingen in je omgeving. Dit is een goede manier om verschillende namen van fokkers te krijgen. Een andere goede manier is om verwijzingen te krijgen van plaatselijke dierenartsen, Duitse herder trimmers in je omgeving, of andere Duitse herder eigenaren die je kent. Doe al je onderzoek zorgvuldig en controleer alle aanbevelingen en referenties serieus. Wees voorzichtig en stel veel vragen. Een goede fokker verwacht dat van je en zal je ook veel vragen stellen voordat je de kans krijgt om hun kostbare pup mee naar huis te nemen. Als een Duitse herder fokker je een deal wil aanbieden, geen schone kennel heeft, of zich op wat voor manier dan ook verdacht gedraagt tegenover jou, ga dan snel weer weg. Vertrouw op je instinct en koop de te koop aangeboden Duitse herder pups niet.

Fokker garantie

Ook, biedt de fokker een garantie op de Duitse herder pups die te koop staan? Wat voor soort? Wat voor documentatie krijg je bij de Duitse herder pup? Hoe zit het met de registratie papieren? Stamboom? Welke andere dingen gaan mee naar huis met de nieuwe pup? Eten? Halsband? Ander papierwerk? Heb je de ouders van de puppy’s en de nestgenoten ontmoet? Heb je de kans gekregen om ze in de hand te houden? Een Nederlandse of Duitse gerenommeerde Duitse herder fokker zal dit allemaal en meer bieden. Verwacht niet minder. Vraag de fokker van de Duitse herder pup ook naar de inentingen, ontwormingen en onderzoeken die de pup al heeft gehad. Zijn de ouders van de Duitse herder gezond en geregisterd? Vraag naar de certificering van beide ouders van een van deze organisaties; gerenommeerde Duitse herder fokkers die pups te koop hebben zullen deze informatie meestal ongevraagd verstrekken.

pups te koop duitse herder

Duitse Herder Pups te koop bij een particulier

Het is mogelijk om Duitse herder pups te koop te zien via particulieren. Dit zie je bijvoorbeeld op marktplaats. Mocht je van plan zijn om via een platform als marktplaats een pup te kopen let dan goed op. Zoek naar een Duitse herder eigenaar die echt geïnteresseerd is in haar ras en veel meer geïnteresseerd is in het vinden van een goed tehuis voor haar puppy’s dan alleen maar betaald te krijgen. Een particulier die het alleen om het geld te doen is, heeft een totaal verkeerde motivatie. Neem de tijd om meer dan eens met de particulier te praten via telefoon, e-mail, etc. en bezoek het Duitse herder nest meer dan eens indien mogelijk, voordat je een beslissing neemt. Kortom, er zijn diverse plekken waar je Duitse Herder pups te koop kunt vinden. 

Kenmerken goede pups

Als je denkt de juiste persoon gevonden te hebben die Duitse herder pups te koop aanbiedt moet je nog goed naar de pup zelf kijken. Kijk heel goed naar de pup. Hij moet het juiste gewicht hebben (niet te mollig of te dun), schoon zijn, vrij van geurtjes en in een schone omgeving gehouden worden; heldere ogen, niet loops of rood; schone oren; volle vacht (geen kalende plekken), niet overmatig krabben; en er goed gesocialiseerd, speels en vriendelijk uitzien. Als de vacht een langharige is bekijk dan of dit goed verzorgd is. Hetzelfde geld voor kortharige puppy’s. Breng de puppy binnen 48 uur na aankoop naar een dierenarts in Nederland of Duitsland voor een volledig onderzoek en er kan niet heel veel meer misgaan met het kopen van een Duitse herder puppy.

Duitse Herder Pups te koop – Meer info?

In dit blog hebben we diverse tip en adviezen gegeven als je Duitse Herder pups te koop ziet staan. Mocht je meer willen weten over het kopen, verzorgen of opvoeden van de Duitse Herder, raden we het Duitse Herder Handboek aan. Ook kan je een e-mail sturen naar info@duitseherderblog.nl 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden