Duitse Herder asiel Nederland

Duitse herders uit het asiel in Nederland kunnen problemen hebben. Hier kan je voor gewaarschuwd worden voordat je ze adopteert. Vraag altijd naar de reden waarom ze in het asiel beland zijn. Sommige honden kunnen niet goed met kinderen of andere dieren overweg. Sommigen Duitse Herders doen het niet goed als ze voor langere tijd alleen gelaten worden. En sommige kunnen medische aandoeningen hebben die regelmatige aandacht vereisen. Luister naar de medewerkers die met deze hond hebben gewerkt en erken dat de problemen niet zomaar van de ene op de andere dag zullen verdwijnen. Als je besluit om toch verder te gaan, zorg er dan voor dat je bereid bent om er te zijn voor jouw Duitse herder uit het Nederlandse asiel. 

Is een Duitse herder uit het asiel wat voor jou?

Voordat je een Duitse herder uit het Nederlandse asiel haalt is het goed om te kijken of deze hond wat voor jou is. Ook is het belangrijk om een Duitse herder een goed thuis te geven. Hoe zit het met jouw levensstijl? Reis je veel? Ben je door jouw werk lange tijd van huis weg? Ben je in staat om tijd vrij te maken om jouw hond uit te laten en hem de aandacht te geven die hij nodig heeft? Een Duitse Herder uit een Nederlands asiel is een verbintenis op lange termijn. Je moet ervoor zorgen dat het past in elk aspect van je leven voordat je een beslissing neemt.

duitse herder asiel nederland

Onderschatting van de kosten op lange termijn

Ondanks dat je in Nederlandse asielen Duitse herders vaak voor een klein prijsje kunt kopen kunnen er verschillende kosten aan verbonden zitten op de lange termijn. Vermijd dat potentiële probleem door een eerlijke blik te werpen op jouw budget en de kosten die onderweg kunnen opduiken. Dit gaat veel verder dan de initiële adoptiekosten. Je hebt ook een levenslange voorraad hondenvoer nodig, waaronder mogelijk dure merken als je hond speciale dieetwensen heeft. Denk ook aan trainingsmiddelen, vaccinaties, pension als je op reis gaat, benodigdheden zoals een bench en een hondenbed. De lijst gaat maar door. Een Duitse herder uit het asiel kost 500 tot 1000 euro per jaar in Nederland. 

Niet genoeg vragen stellen aan Nederlands asiel

De kans is groot dat je indruk probeert te maken op het Nederlandse asiel waar je de Duitse herder probeert te adopteren. Als gevolg daarvan ga je misschien mee met alles wat ze zeggen. Je hoopt gewoon dat ze je waardig genoeg achten om deze nieuwe pup mee naar huis te nemen. Er zijn geen domme vragen en het asiel zal het waarderen dat je deze beslissing serieus neemt. Liever dat je het Nederlandse asiel waar je jouw Duitse herder wilt adopteren heel erg veel vragen stelt. Zodoende ben je volledig voorbereid bent op wat je te wachten staat. In tegenstelling tot dat je jouw Duitse herder na een paar maanden weer terug naar het asiel in Nederland moet brengen.  Meer informatie over het vinden van een pup of volwassen hond en de opvoeding / verzorging, vind je in het Duitse Herder handboek.

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden