Duitse herder trui

Een van mijn eerste ervaringen als hondenbezitter was toen ik met mijn nieuwe puppy in een park liep en aangesproken werd door een willekeurig iemand die me vroeg: Moet jouw Duitse herder geen trui aan? Ik staarde de vrouw aan alsof ze twee hoofden had. ‘Nee, ze is een hond’ antwoordde ik.  In die tijd dacht ik dat alleen gekke hondenmensen hun honden in kleren kleedden. Maar ik wist niet dat die willekeurige persoon gelijk had. Vergeet de antropomorfe schattigheidsfactor, de koude, harde waarheid is dat de meeste honden truien nodig hebben. Maar af jouw Duitse Herder een trui nodig heeft hangt af van het type hond en hoe gezond deze is. 

duitse herder trui

Oudere Duitse herders met trui 

Senior Duitse herder kunnen een trui nodig hebben. Ze hebben een zwakker immuunsysteem. En omdat ze een zwakker immuunsysteem hebben, is het een goed idee om ook oudere honden een pak om te doen. Senior honden, honden met ziektes of Duitse Herders die lijden aan nier- of hartproblemen moeten tijdens de koudere maanden altijd een jasje of trui dragen om ze te beschermen tegen onderkoeling. Hetzelfde geldt voor Duitse herder puppy’s, deze kunnen soms ook veel baadt hebben bij een Duitse herder trui. 

Oververhit 

Maar ongeacht de grootte of leeftijd van je Duitse herder, wanneer je je hond in een trui kleedt, zorg er dan voor dat je op hun gedrag let voor tekenen van oververhitting. Deze tekenen zijn: overmatig hijgen, krabben aan de kleding, of gewoon een algemeen gebrek aan enthousiasme als de jas aan is. Het is ook een goed idee om een trui zonder rits en waterdicht te gebruiken, zodat je Duitse herder droog en warm blijft in de sneeuwmaanden. Bekijk hier alle truien voor Duitse herders op Bol.com.