Duitse herder uitlaten

In dit blog must have informatie voor het uitlaten van jouw Duitse herder. Jouw Duitse herder is het perfecte huisdier voor het gezin. Hij is een geweldige waakhond en geeft zijn felste blaf als de deurbel gaat om iedereen te waarschuwen. Hij is een prachtige hond met opvallende aftekeningen en heeft een liefhebbende persoonlijkheid. Maar tijdens een wandeling kan hij door zijn sterke bouw een handvol zijn en u vindt het moeilijk om hem in bedwang te houden. Door zijn grootte zult u veel problemen krijgen als de Duitse Herder niet wordt geleerd hoe hij gehoorzaam moet zijn tijdens het uitlaten. Laat dit u er niet van weerhouden om met hem te gaan wandelen, want Duitse Herders hebben veel beweging nodig. Regelmatig met hem gaan wandelen houdt hem gelukkig en gezond en helpt zijn overvloedige energieniveau laag te houden. Het is belangrijk dat u hem traint om geduldig naast u te lopen tijdens wandelingen en alleen wanneer het veilig is om dat te doen, kunt u hem laten rondrennen. Lees hieronder verder over dit belangrijke topic, het uitlaten van De Duitse Herder.

Uitlaten en beweging

Of je nu het geluk hebt al een Duitse Herder te bezitten of erover denkt er een in je gezin op te nemen, weten hoeveel beweging en uitlaten deze knappe honden nodig hebben is een must. Ervoor zorgen dat jouw Duitse herder voldoende beweging krijgt – en mentale stimulatie – is echt belangrijk om ze gezond en gelukkig te houden. Regelmatige beweging in de vorm van jouw Duitse herder uitlaten houdt ze niet alleen in goede conditie, maar kan ook helpen hun gedrag en welzijn te verbeteren.

duitse herder uitlaten

Wat heb je nodig voor het uitlaten?

Voordat je met het uitlaten van jouw Duitse Herder kunt beginnen, moet je een paar belangrijke dingen in handen krijgen. Ten eerste heb je een riem nodig met een lengte van 2 tot 3 meter of een verlengstuk. De lijn moet vrij kort zijn, want hij moet eraan wennen om dicht bij je te lopen. Je kunt er ook voor kiezen een tuigje aan te schaffen, dat je in elke gerenommeerde dierenwinkel kunt laten aanmeten. Je moet ook een royale voorraad van zijn favoriete traktaties bij de hand hebben. Als je dit allemaal hebt ben je klaar om te beginnen met het uitlaten van jouw Duitse Herder. 

Hoe vaak Duitse herder uitlaten?

Duitse Herders moeten uitgelaten worden. Duitse Herders zijn zeer actieve honden, oorspronkelijk gefokt voor het werken en bewaken van schaapskuddes, en meer recent gebruikt door het leger en de politie. Dit alles betekent dat Duitse Herders tot de meest energierijke honden behoren die er zijn. Natuurlijk kan hun behoefte aan beweging variëren op basis van een aantal factoren, waaronder hun leeftijd, conditie, algemene gezondheid, hun voedselinname en nog veel meer. Dit gezegd hebbende, hebben de meeste Duitse Herders minstens 90 minuten beweging per dag nodig. Dit kan verspreid worden over de dag en kan allerlei energierijke activiteiten omvatten, zoals je Duitse Herder uitlaten, ermee rennen en spelen.

uitlaten duitse herder

Hoeveel beweging heeft een Duitse Herder pup nodig?

Duitse Herder puppy’s hebben niet zoveel beweging nodig en ze hoeven niet zoveel uitgelaten te worden als hun volwassen metgezellen. Het is zelfs belangrijk om jouw puppy niet te veel te laten bewegen, omdat dit op latere leeftijd kan leiden tot gewrichts- en mobiliteitsproblemen. Dit geldt vooral voor dit ras, omdat ze vatbaar zijn voor aandoeningen als heupdysplasie. Als vuistregel geldt dat puppy’s voor elke maand dat ze oud zijn vijf minuten formele beweging nodig hebben (zoals wandelingen).  Tijdens het uitlaten van jouw Duitse Herder pup moet je ze de gelegenheid bieden om hun omgeving te verkennen. Ook is het belangrijk te werken aan training en goed gedrag buitenshuis en op een gecontroleerde manier te socialiseren met andere mensen en honden.  Voor meer informatie over het uitlaten, opvoeden en verzorgen van jouw Duitse Herder, raden we het Duitse Herder handboek aan. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden