Wolfsgrauwe Duitse herder

Wolfsgrauwe Duitse herders staan ​​bekend om hun vrij unieke kleur. Hierdoor waren ze altijd bevredigend om naar te kijken, of het nu een zwarte wolfsgrauwe Duitse herder is of een zilveren wolfsgrauwe herder. Omdat de herder in wolfsgrauwe kleur geen mix is van hondenrassen, maar meer een variant is van de traditionele Duitse herdershond, heeft deze hond dezelfde eigenschappen, karakter en temperament. De vacht van een wolfsgrauwe herdershond pup is vaak wat lichter en naarmate de pup ouder wordt, wordt de vacht steeds donkerder, dit proces is te vergelijken met de vachtkleuren van de oud Duitse herders. Wolfsgrauwe duitse herders komen minder vaak voor in kennels in Nederland waardoor ze net als de oud Duitse herdershond vrij prijzig zijn. 

Uiterlijk wolfsgrauwe Duitse Herder

De wolfsgrauwe Duitse herdershond lijkt erg op een ‘normale’ Duitse herdershond wanneer je er geen verstand van hebt. Het belangrijkste verschil is de kleurafwijking. De wolfsgrauwe kleur komt niet vaak voor en is meteen op te merken. Verder heeft hij, net als de herdershond een dubbele vacht die kan variëren van lang tot halflang en kan zowel recht golvend als taai zijn. 

De wolfsgrauwe Duitse herder heeft dezelfde vorm kop, een kop in de vorm van een koepel met een vierkantige langwerpige snuit. De wolfsgrauwe Duitse herder heeft het woordje wolf in de naam en dit komt omdat veel mensen aan een wolf moeten denken bij het zien van deze herder. 

wolfsgrauwe duitse herder

Vachtverkleuringen wolfsgrauwe Duitse Herder

Zoals eerder vermeld wordt de kleur van de vacht anders als de wolfsgrauwe Duitse herder pup ouder wordt. Dit is met de verkleuringen van de vacht van de oud Duitse herdershond te vergelijken. Dit komt door de pigmentcellen in de vacht wat betekent dat naarmate de hond groeit en de vacht van de Duitse herder langer wordt, de cellen van het pigment zullen veranderen. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat het huidige type van het pigment overgaat op een ander en er uiteindelijk de wolfsgrauwe kleur overblijft. Als je dus een wolfsgrauwe Duitse herder pup uit een kennel wilt kopen is het lastig te zien welke kleur vacht hij uiteindelijk gaat krijgen. 

Karakter wolfsgrauwe Duitse herder

De kleur van de wolfsgrauwe vacht van de Duitse herder heeft niets te maken met het karakter van de hond. Ook de wolfsgrauwe herder is enorm loyaal en gehecht aan zijn gezin. De Duitse Herder heeft een afstandelijke persoonlijkheid, maar is meestal niet agressief. Het zijn gereserveerde honden; ze maken niet meteen vrienden, maar als ze eenmaal vrienden zijn, zijn ze uiterst loyaal. Met hun gezin zijn ze makkelijk in de omgang en benaderbaar, maar als ze bedreigd worden, kunnen ze sterk en beschermend zijn, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn. Zoals elke hond heeft ook de wolfsgrauwe Duitse Herder op jonge leeftijd socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw wolfsgrauwe Duitse Herder pup opgroeit tot een veelzijdige hond.

Trainbaar ras

De zeer intelligente en trainbare wolfsgrauwe Duitse herder ras gedijt op het hebben van een taak om te doen – elke taak. De Duitse Herder kan worden getraind om bijna alles te doen, van het waarschuwen van een dove voor een deurbel tot het besnuffelen van een lawineslachtoffer. Een ding waar ze niet goed in zijn, is voor langere tijd alleen zijn. Zonder het gezelschap dat ze nodig hebben – net als beweging en de kans om hun intelligentie aan het werk te zetten – raken ze verveelt en gefrustreerd. Een wolfsgrauwe Duitse Herder die te weinig beweging krijgt en genegeerd wordt door zijn gezin, zal zijn opgekropte energie waarschijnlijk uiten op manieren die je niet leuk vindt, zoals blaffen en kauwen.

Wolfsgrauwe Duitse Herder info

Alle benodigde informatie over de wolfsgrauwe Duitse Herder is gebundeld in het Handboek voor de Duitse Herder. Hier leer je alles over het opvoeden, trainen en verzorgen van jouw herder. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden