Droogloopmat Duitse herder

Een droogloopmat is echt een must have wanneer je een Duitse herder hebt die veel buiten is. Met een droogloopmat voorkom je voetstappen van je hond op je vloer, onmisbaar bij laminaat. Wanneer je hond over de mat loopt zal het vocht en vuil van de poten van de Duitse herder in de mat worden opgenomen. Zeker bij een tegelvloer voorkomt de droogloopmat dat je hond kan uitglijden door natte poten. Droogloopmatten hebben vaak een erg absorberend materiaal aan de bovenkant en aan de onderkant een antislip laagje zodat jouw Duitse herder veilig over de droogloopmat kan lopen. Je kan jouw Duitse herder ook op de droogloopmat droogmaken met een handdoek voor het beste resultaat. 

droogloopmat duitse herder

Droogloopmat Duitse herder – Afmetingen

Wanneer je een grote hond hebt, spreekt het voor zich dat je ook een langere en bredere droogloopmat voor je Duitse herder moet aanschaffen. Dan weet je zeker dat alle 4 de pootjes de mat hebben geraakt. Hoe groter de droogloopmat is, hoe meer vuil en water er van de poten van jouw hond in de mat trekt. Bekijk hier eens de droogloopmatten van Bol.com. De meeste droogloopmatten kan je na een tijdje in de wasmachine doen en ze komen er weer als nieuw uit. Het is ook mogelijk om jouw Duitse herder droogloopmat met bijvoorbeeld een tuinslang of een sopje af te spoelen aangezien er veel zand en modder in de droogloopmat zit. 

Droogloopmat must have bij hondenluik Duitse herder

Wanneer je gebruik maakt van een hondenluik is een Duitse herder droogloopmat echt onmisbaar. Je hond loopt waarschijnlijk de hele dag een beetje naar buiten en dan weer naar binnen en hier brengt hij waarschijnlijk heel veel vuil door mee naar binnen. Zodra je gebruik maakt van een Duitse herder droogloopmat zijn je vloeren een stukje veiliger voor de poot afdrukken van je hond.