Duitse herder pups boerderij

Er bestaan nog steeds Duitse herder pup boerderijen zonder licentie en criminele puppyfokkerijen in Nederland en België, gevoed door een toenemende vraag naar puppy’s in huishoudens. Leren hoe je kunt zien of een puppy van een niet gelicentieerde puppyfokkerij of een onverantwoordelijke fokker of Duitse herder boerderij afkomstig is, is van het grootste belang voordat je een nieuwe hond aanschaft. 

Wat is een Duitse Herder pup boerderij 

Duitse herder puppy boerderijen zonder vergunning worden opgezet door puppyfokkers die voorrang geven aan het fokken en verkopen van dieren boven hun gezondheid en welzijn. De boeren gebruiken handelaars om hen te helpen hun dieren te verdelen en te verkopen. De omstandigheden op puppy boerderijen zijn vaak wreed en onmenselijk, met puppy’s die in krappe hokken en boxen worden gehouden met weinig troost. Het komt ook vaak voor dat puppy’s vroegtijdig van hun moeder worden gescheiden op de Duitse herder pup boerderijen. 

duitse herder pups boerderij

Zijn Duitse Herder puppy boerderijen illegaal? 

Duitse herder puppy boerderijen met een vergunning zijn niet illegaal. Boerderijen zonder vergunning, die niet zijn goedgekeurd door de lokale overheid, zijn illegaal. Commerciële puppyhandelaars van derden zijn illegaal in Nederland en hier vallen de Duitse herder pup boerderijen ook onder. 

Hoe kan ik veilig pups van de boerderij vinden 

Terwijl oplichters waarschijnlijk meteen over geld beginnen te praten, zullen legitieme Duitse herder boerderijen altijd de tijd en zorgvuldigheid nemen om er zeker van te zijn dat de puppy die je kiest goed bij jouw gezin past. Analyseer beoordelingen en verwijzingen. De beste Duitse herder pup boerderijen voor raszuivere puppy’s hebben veel positieve recensies of verwijzingen van tevreden puppy-eigenaren. Dit bewijst dat ze legitiem en betrouwbaar zijn. 

Pups ontmoeten op de boerderij 

Ontmoet jouw fokker of puppy verkoper voordat je een Duitse herder pup van de boerderij koopt. Vraag altijd om een gesprek via de telefoon of videochat. Een persoonlijke ontmoeting is altijd het beste. Verantwoordelijke fokkers en puppyverkopers houden van een praatje en geven graag voorlichting over honden. Vraag alles wat je wilt weten over het ras, de fokker, en de beschikbare puppy’s.  Vraag over het ras en hoe de ouders van je pup zich verhouden tot de officiële ras standaard en andere raskenmerken. Hoe groot zijn de ouders? Hoe zien ze eruit? Wat voor temperament hebben ze? Zo weet jij precies of de Duitse herder pup van de boerderij bij je past.  

Vraag om bewijs 

Wees niet verlegen, Duitse herder pup boerderijen met verantwoordelijkheidsgevoel zullen je graag informatie geven over de ouders van je puppy, en bewijs van gezondheidsdossiers en screenings. Je moet er zeker van zijn dat de puppy gezien is door een erkende dierenarts en weten waar de puppy staat op hun injectie-schema. Dit zal je ook helpen zodat je de juiste medische informatie hebt wanneer je je Duitse herder pup van de boerderij mee naar huis neemt en je weet welke inentingen nog nodig zijn. Wil je meer weten over de Duitse herder Klik dan hier om naar het handboek voor de Duitse herder te gaan.

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden