Duitse herder muilkorf

Voor de meeste mensen roepen muilkorven beelden op van lonkende en grommende agressieve Duitse herders. Het is jammer en oneerlijk dat het stigma dat geassocieerd wordt met een hond die een muilkorf draagt, is dat de hond gevaarlijk moet zijn. Als ik persoonlijk een hond zie die een goed passende muilkorf draagt, voel ik me gerustgesteld dat de eigenaar verantwoordelijk is en zijn hond en het publiek veilig houdt. Er zijn vele redenen waarom een hond een muilkorf kan dragen: de hond kan herstellende zijn van een pijnlijke verwonding of de hond kan nerveus worden in de buurt van vreemde mensen of honden. Hierdoor is een muilkorf voor jouw Duitse herder nog niet zo’n raar idee. 

Muilkorf nodig voor jouw Duitse herder? Wees Proactief

Wacht niet tot jouw Duitse herder hond een muilkorf MOET dragen. Begin jouw hond zo vroeg mogelijk aan het dragen van een muilkorf te wennen. Misschien heb je een hond die angstig wordt bij de dierenarts. Het trainen van jouw hond om een muilkorf te dragen kan helpen om de spanning in de onderzoekskamer te verlagen voor zowel de mensen als de hond, omdat niemand zich zorgen hoeft te maken dat hij gebeten wordt. Zelfs de vriendelijkste hond kan bijten als hij gewond is en pijn heeft. We willen nooit denken aan een noodgeval met onze hond, maar het is het beste om voorbereid te zijn voor het geval dat. Onderdeel van het samenstellen van een EHBO-doos voor honden is het hebben van een goed passende muilkorf voor jouw Duitse herder en jouw hond erop voor te bereiden deze met plezier te dragen. 

duitse herder muilkorf

Muilkorf aanwennen bij Duitse Herder

Als je een Duitse herder hebt die agressief is tegen mensen of honden, is het nu tijd om de muilkorf te conditioneren bij jouw Duitse herder. Voorkom een beet voordat het gebeurt. Een hond met een bijtincident is een ernstige zaak en kan een ramp betekenen, niet alleen voor jou vanuit het oogpunt van aansprakelijkheid, maar ook voor jouw hond, aangezien hij tot gevaarlijke hond kan worden verklaard, wat dodelijke gevolgen kan hebben. Werk samen met een ervaren trainer om een trainingsplan op te stellen als aanvulling op jouw eigen Duitse herder muilkorfconditionering. Het gebruik van een muilkorf kan je in staat stellen om te werken aan gedragsverandering met jouw hond. Of het nu gaat om agressie van mensen of honden, of om angstig gedrag, de eerste prioriteit moet de veiligheid van alle betrokkenen zijn tijdens de Duitse herder muilkorf training.

Wees verantwoordelijk

Als jouw Duitse herder al een bijtgeschiedenis heeft, hetzij met mensen of honden, moet de eerste stap het muilkorven van jouw Duitse herder zijn.  Zoek hulp van een ervaren trainer om tot een gedragsaanpassing en trainingsplan te komen. Het muilkorven van jouw hond moet niet worden gebruikt in plaats van training. Een muilkorf zal alleen voorkomen dat je Duitse Herder kan bijten; maar een hond die een muilkorf draagt kan nog steeds letsel veroorzaken. Muilkorven moeten NIET worden gebruikt om jouw hond te laten stoppen met blaffen, kauwen of dingen van de grond te laten eten of voor een puppy die speelt met bijten. Neem contact op met een trainer voor tips over hoe om te gaan met deze problemen. Bekijk hier de muilkorven voor Duitse herders op Bol.com.