Duitse herder herplaatsing

Asielen en reddings groepen worden overspoeld met jonge Duitse herder herplaatsers (8 maanden tot 2 jaar). De meesten zijn daar buiten hun schuld terecht gekomen. Het zijn slachtoffers van het misverstand van wat er nodig is om een Duitse Herder te trainen en te verzorgen. Duitse Herder redders horen keer op keer een aantal van dezelfde redenen voor de herplaatsing. De meest voorkomende reden is dat de Duitse herder te veel verhaart en de op een na meest voorkomende reden is dat de Duitse herder te ruw is met de kinderen. Door deze aannames worden de meeste Duitse herders herplaatst. 

Duitse Herder herplaatsing – Hij verhaart te veel.

De meest voorkomende reden voor een Duitse herder herplaatsing in Nederland is dat de hond te veel verhaart. Dit is een feit van Duitse Herder eigendom: Duitse Herders verharen. Heel veel. De hele tijd. En soms, als ze hun vacht uitblazen, verharen ze nog erger. Borstel je Duitse Herder meerdere keren per week en zorg voor een betrouwbare, sterke stofzuiger die veel haar kan opzuigen. Begrijpen dat je een Duitse herder krijgt die veel verhaart, de hele tijd, op een goede dag zou in het puppycontract van elke Duitse Herder fokker moeten staan. Zo zijn er nog meer reden waardoor een Duitse Herder wordt herplaatst. 

duitse herder herplaatsing

Duitse Herder Herplaatsing – Ruw met de kinderen.

De op een na meest voorkomende reden om Duitse herders te herplaatsen in Nederland is dat de hond te ruw is. Duitse Herder puppy’s zijn berucht om het feit dat ze hun bek gebruiken om ALLES te verkennen tot ze vier of vijf maanden oud zijn, een bek vol met naaldachtige, vlijmscherpe tanden. Iedereen die een jonge pup krijgt, moet voorbereid zijn op de absolute aanval van “haaienbek” en klaar zijn om alle interacties tussen jouw Duitse herder pup en kind in goede banen te leiden. Als je weet wat je moet doen om jouw Duitse herder en jouw kinderen goed samen te kunnen laten hoef je jouw Duitse herder ook niet te herplaatsen.

Duitse Herder herplaatsing – Te veel alleen

Naast dat het voor de meeste herplaatsers de Duitse herder zelf het ‘probleem’ is, is soms het baasje bewust van zijn of haar eigen probleem met de herder. Een vaak voorkomende reden voor Duitse herders voor herplaatsing is dat ze te veel alleen zijn. Duitse Herders kunnen erg gehecht raken aan hun baasjes. Ze zijn een zeer loyaal en aanhankelijk ras en zullen een intense band met je vormen. Toch kun je je Duitse Herder gerust alleen laten zonder je zorgen over hem te maken – als je het maar goed doet! Dus, hoe lang kunnen Duitse Herders alleen gelaten worden? Duitse Herders kunnen maximaal 4 uur alleen gelaten worden, hoewel puppy’s niet langer dan een uur per maand dat ze oud zijn alleen gelaten moeten worden – tot het maximum van 4 uur. Als dit niet volbracht kan worden kan het een optie zijn om de Duitse herder op te geven voor herplaatsing. 

Ben je geïnteresseerd om een Duitse herder te kopen? Zo ja, dan zijn er voordat je te ver in het proces van het kopen van een Duitse herder komt bepaalde dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd de aankoop ingaat. Er is geen twijfel dat Duitse herders een prachtig ras zijn, ze waren het op een na populairste Duitse herder ras in Nederland in 2020. Duitse herders staan bekend als dienst- of werkhonden. Ze zijn zeer intelligent en zijn uitstekende metgezellen. Ook zijn ze gebouwd voor actie en hebben ze veel energie. Ze hebben dagelijks beweging nodig en als ze zich vervelen, kan dat leiden tot onverwachte en ongewenste gedragsveranderingen. Voordat je een Duitse herder gaat kopen moet je goed weten wat je allemaal te wachten staat. 

Duitse herder kopen – soorten

Er zijn 5 verschillende soorten Duitse herders die je kunt kopen. Daarnaast zijn er ook nog heel veel verschillende kruisingen te vinden. De Duitse herder van dit type worden ook wel Saddle Back Shepherds genoemd. Zij zijn de meest erkende Duitse herders aller tijden. Er zijn twee kleuren aanwezig op hun vacht, net als bij alle andere Duitse herder types, met uitzondering van de effen zwarte herder. Het is hun aparte patroon en aftekeningen die hen onderscheiden van de andere types. Deze Duitse herder heeft voornamelijk korthaar. De Duitse herder is eenvoudig te kopen in Nederland, België of Duitsland. 

duitse herder kopen

Zwarte Duitse herder kopen

De zwarte Duitse herder is iets moeilijker te kopen in Europa maar ze worden wel aangeboden. Deze types Duitse herders worden ook wel effen kleur Duitse herder genoemd. Ze komen veel minder vaak voor in vergelijking met de zadelkleurige Duitse herders. Soms vind je ook accenten van gepoederde blauwe kleur op hun vacht, maar dit is zeldzaam en deze types worden door verschillende Duitse herder fokwedstrijden niet als effen beschouwd. Als een Duitse herder dit blauwe pigment op zijn of haar vacht heeft, dan zal je pup zeker worden geaccepteerd in de competitie, maar ze zouden punten verliezen vanwege hun kleur. De zwarte Duitse herder komt zowel met een langharige vacht als een kortharige vacht voor. De langharige zwarte Duitse herder is makkelijker te kopen in Nederland.

Panda Duitse herder kopen

Panda Duitse herders kan je ook kopen, deze hebben een opvallend uiterlijk van wit, zwart, en een vleugje tan. Ze worden “Panda” genoemd vanwege de gelijkenissen in het uiterlijk van hun vacht met panda’s. Meestal is hun buik, borst en mond wit van kleur, hun rug is donker en hun poten zijn taankleurig. Dit type vachtpatroon wordt niet als zeer gebruikelijk beschouwd. Het panda-achtige uiterlijk van deze Duitse herder is het gevolg van een genetische mutatie. Het hebben van deze pigmentatie op hun vacht betekent niet dat ze een gemengd ras zijn, zoals veel mensen geneigd zijn te denken. Het hebben van dit type vachtkleur kan sommige fokkers sceptisch maken over de gezondheid van de Duitse herder, maar ze zijn net zo beweeglijk, gezond en sterk als alle andere Duitse herders dus je hoeft niet bang te zijn voor veel meer gezondheidsproblemen als je deze panda Duitse herder koopt.

Witte Duitse herder kopen 

De witte Duitse herder is ook een onderdeel van het Duitse herder type en relatief makkelijk om te kopen in Europa. Het enige verschil is dat de dominante kleur van hun vacht wit is in plaats van zwart, waardoor ze genetisch voorbestemd zijn om een mooie en weelderige witte vacht te ontwikkelen. Het enige genetische verschil tussen de twee Stevige Duitse herders is dat de Zwarte Herders hun kleur te danken hebben aan een recessief gen, terwijl de Witte Herders hun kleur te danken hebben aan een dominant gen. Je moet witte Duitse herders niet verwarren met albinisme, want dat is een heel andere genetische factor. Deze witte Duitse herder rassen zijn zeer zeldzaam en bijna niet te koop, dit kan te wijten zijn aan hun uitsluiting van de concurrentie.

Er moet genoeg ruimte zijn voor het ras

Ga geen Duitse herder kopen als je er geen ruimte voor hebt. Het belangrijkste om hierop te merken is dat de Duitse herders door zijn grootte meer ruimte nodig heeft dan een kleiner ras zoals een beagle. Als je ze niet de ruimte geeft die ze nodig hebben om te bewegen en rond te rennen, zal je merken dat ze gedrag ontwikkelen zoals kauwen op meubels of overmatig blaffen. Ze zullen moeten bewegen, rennen of bewegen, dus er moet genoeg ruimte voor ze zijn. Als je een Duitse herder puppy gaat kopen, begrijp dan dat het een volwassen grote gaat worden. Als dit je eerste Duitse herder wordt, kan het de moeite waard zijn om bij iemand anders in huis te kijken om een indruk te krijgen van hoe ze het zullen doen. Zo weet je precies wat je nodig hebt voordat je een Duitse herder gaat kopen. 

kopen duitse herder

Duitse herder wel of niet betaalbaar

Als je van plan bent een Duitse herder bij een fokker te kopen en je hebt nog niet naar de prijs gekeken, dan zou je wel eens voor een verrassing kunnen komen te staan. Er is een algemene misvatting dat het kopen van een Duitse herder geen hoge prijs heeft. Tenzij je hem koopt van een vriend/familie of uit het asiel zal deze prijs niet laag zijn. Zoals we al gezegd hebben, zijn Duitse herders een van de meest populaire Duitse herder rassen in zowel Nederland als België als Duitsland en Duitse herder fokkers weten dit. Als je een beetje minder wilt betalen voor je Duitse herder pup, zoek dan niet naar de minder gerenommeerde fokkers, maar naar redding groepen en asielen. Ze zullen nog steeds niet gratis zijn, omdat een asiel zichzelf draaiende moeten kunnen houden, maar ze kunnen goedkoper zijn dan naar een fokker te gaan. Je zult ook helpen om een Duitse herder een beter leven te geven door een Duitse herder niet bij een fokker te kopen maar bij een asiel. Waar je op moet letten bij het kopen van een Duitse herder in het asiel of een fokker is dat ze een stamboom kunnen hebben of geen stamboom kunnen hebben. Vraag hiernaar bij het kopen van de Duitse herder.

Duitse herder kopen bij fokker

Als je hem gaat kopen van gerenommeerde Duitse herder fokkers, bereid je dan voor op de prijs. Deze Duitse herders zijn vaak raszuiver en het is een Duitse herder met een stamboom. Een Duitse herder pup kan variëren tussen de 500 euro en 1500 euro zijn. Dit zal hoger zijn als je op zoek bent naar een gecertificeerde raszuivere en goedkoper zijn als je geen stamboom of raszuivere Duitse herder wilt kopen. Zelfs nadat je de Duitse herder pup hebt gekocht zijn dat nog niet de totale kosten, je zult ook nog andere dingen moeten kopen zoals voer, een bench, voerbakjes, en nog veel meer dagelijkse levensstijl vereisten. De lopende kosten kunnen oplopen tot 1200 euro per jaar voor voeding, verzekering, en andere lopende kosten. Zorg er dus voor dat je een bepaald bedrag van je salaris opzijzet om de kosten van je nieuwe Duitse herders te dekken.

Meer tips over de Duitse Herder?

Meer tips over het kopen van de Duitse Herder kan je vinden in het Duitse Herder Handboek. Ook lees je in dit handboek alles over het verzorgen, trainen en opvoeden van deze populaire hond. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden