Duitse herder herplaatsing

Asielen en reddings groepen worden overspoeld met jonge Duitse herder herplaatsers (8 maanden tot 2 jaar). De meesten zijn daar buiten hun schuld terecht gekomen. Het zijn slachtoffers van het misverstand van wat er nodig is om een Duitse Herder te trainen en te verzorgen. Duitse Herder redders horen keer op keer een aantal van dezelfde redenen voor de herplaatsing. De meest voorkomende reden is dat de Duitse herder te veel verhaart en de op een na meest voorkomende reden is dat de Duitse herder te ruw is met de kinderen. Door deze aannames worden de meeste Duitse herders herplaatst. 

Duitse Herder herplaatsing – Hij verhaart te veel.

De meest voorkomende reden voor een Duitse herder herplaatsing in Nederland is dat de hond te veel verhaart. Dit is een feit van Duitse Herder eigendom: Duitse Herders verharen. Heel veel. De hele tijd. En soms, als ze hun vacht uitblazen, verharen ze nog erger. Borstel je Duitse Herder meerdere keren per week en zorg voor een betrouwbare, sterke stofzuiger die veel haar kan opzuigen. Begrijpen dat je een Duitse herder krijgt die veel verhaart, de hele tijd, op een goede dag zou in het puppycontract van elke Duitse Herder fokker moeten staan. Zo zijn er nog meer reden waardoor een Duitse Herder wordt herplaatst. 

duitse herder herplaatsing

Duitse Herder Herplaatsing – Ruw met de kinderen.

De op een na meest voorkomende reden om Duitse herders te herplaatsen in Nederland is dat de hond te ruw is. Duitse Herder puppy’s zijn berucht om het feit dat ze hun bek gebruiken om ALLES te verkennen tot ze vier of vijf maanden oud zijn, een bek vol met naaldachtige, vlijmscherpe tanden. Iedereen die een jonge pup krijgt, moet voorbereid zijn op de absolute aanval van “haaienbek” en klaar zijn om alle interacties tussen jouw Duitse herder pup en kind in goede banen te leiden. Als je weet wat je moet doen om jouw Duitse herder en jouw kinderen goed samen te kunnen laten hoef je jouw Duitse herder ook niet te herplaatsen.

Duitse Herder herplaatsing – Te veel alleen

Naast dat het voor de meeste herplaatsers de Duitse herder zelf het ‘probleem’ is, is soms het baasje bewust van zijn of haar eigen probleem met de herder. Een vaak voorkomende reden voor Duitse herders voor herplaatsing is dat ze te veel alleen zijn. Duitse Herders kunnen erg gehecht raken aan hun baasjes. Ze zijn een zeer loyaal en aanhankelijk ras en zullen een intense band met je vormen. Toch kun je je Duitse Herder gerust alleen laten zonder je zorgen over hem te maken – als je het maar goed doet! Dus, hoe lang kunnen Duitse Herders alleen gelaten worden? Duitse Herders kunnen maximaal 4 uur alleen gelaten worden, hoewel puppy’s niet langer dan een uur per maand dat ze oud zijn alleen gelaten moeten worden – tot het maximum van 4 uur. Als dit niet volbracht kan worden kan het een optie zijn om de Duitse herder op te geven voor herplaatsing. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden