Duitse herder Golden retriever mix

De Duitse Herder Golden Retriever mix is algemeen bekend als de Golden Shepherd, en zo zullen we hem in dit artikel ook noemen. Het is een energieke, leuke en vriendelijke pup die onverzadigbaar loyaal en intelligent is. Hij is relatief gemakkelijk te verzorgen, als hij maar bij een actief gezin wordt geplaatst dat hem gezelschap en beweging kan garanderen. Hoewel hij de beschermingsdrang van de Duitse Herder kan erven, kan deze eigenschap, zolang hij van jongs af aan gesocialiseerd wordt, onder controle gehouden worden.  Het doel van deze kruising (Duitse herder Golden retriever) was om de algemene vriendelijkheid en vriendelijkheid van de Golden Retriever te combineren met de loyaliteit en gehoorzaamheid van de Duitse herder. 

Golden Retriever x Duitse Herder

De Golden Retriever Duitse Herder mix is een kruising die ongeveer 10 jaar geleden populair begon te worden. Ze zijn meestal een kruising tussen een raszuivere Golden Retriever en een raszuivere Duitse Herder. Soms vind je echter mixen van de tweede generatie, die bestaan uit twee Golden Retriever Duitse Herders die samen zijn gefokt, maar dit is nog steeds vrij zeldzaam. De Duitse Herder werd oorspronkelijk gefokt als herdershond. Ze worden nu gebruikt als werkhond op vrijwel elk gebied waar een hond kan worden gebruikt – favoriet als politie en legerhonden voor hun intelligentie en moed. Golden Retrievers werden gefokt als jachthond voor het apporteren van watervogels voor jagers. Ze worden hier nog steeds voor gebruikt, maar dankzij de eindeloze hoeveelheden liefde en genegenheid die ze kunnen geven, zijn de golden retriever Duitse Herder mixen ook zeer populair als geleidehonden, therapiehonden en gezelschapsdieren.

duitse herder golden retriever mix

Temperament Duitse herder x Golden retriever

De Golden Retriever Duitse Herder mix is een mix met een gelijkmatig temperament, die goed overweg kan met mensen en andere honden. De Duitse Herder Golden Retriever mix is een vriendelijke en gezellige pup die graag midden in het gezinsplezier staat. Hij schiet goed op met alle gezinsleden, en is niet alleen gericht op zijn baasje in tegenstelling tot zijn Duitse herder ouder. Hij is ook vriendelijk met vreemden en buitenstaanders, en hij is zelden afstandelijk. De Gouden Herder is energiek en onstuimig, en dit kan leiden tot destructieve neigingen als hij te lang alleen wordt gelaten of zich verveelt en rusteloos voelt. Echter, zolang je tegemoetkomt aan zijn behoefte aan beweging, is hij leuk en altijd in voor een spelletje apport in de achtertuin. Hij erft ook zijn speurneigingen van zijn Duitse Herder ouders. De leergierige Duitse Herder Golden retriever mix zal waarschijnlijk zijn weg uit omheiningen vinden als er ook maar een klein gaatje is.  

Grootte en Uiterlijk Duitse herder golden retriever mix 

De Golden Retriever Duitse Herder mix weegt tussen de 50 en 80 kilo. De Golden Shepherd is een grote hond die tussen de 21 en 26 centimeter hoog wordt, van poot tot schouder. Hij weegt tussen de 50 en 80 pond. Deze mix heeft een dik lichaam met een diepe borst en een stevig frame. Hij is iets langer dan hij groot is, maar hij mag geen schuine rug hebben zoals de Duitse Herder. De Duitse Herder Golden Retriever mix zal er meer wild uitzien dan zijn Golden Retriever ouder. Zijn oren zijn groot en driehoekig van vorm. Ze kunnen rechtop staan of langs zijn kaaklijn naar beneden hangen. Hij heeft de neiging een lange en dikke staart te hebben, en grote poten. Hij heeft grote, donkergekleurde ogen en een lange snuit die doorloopt tot aan zijn brede schedel.

Vacht en kleuren Duitse Herder Golden Retriever mix 

Deze Golden Retriever Duitse Herder mix lijkt meestal op een mix van beide ouders, maar kan ook op een van beide ouders lijken. Hun dubbele vacht is halflang tot lang en zal zeer dik en dicht zijn. Als zijn Duitse Herder ouder een langharige Duitse Herder is, dan is het waarschijnlijk dat zijn vacht ook veel langer zal zijn. Vanwege zijn dikke dubbele vacht is hij een matige verhaarder, en om deze reden wordt hij niet beschouwd als een hypoallergene hond. De vacht van de Duitse Herder Golden Retriever mix zal ofwel zwart en tan, goudkleurig, donker goudkleurig, effen zwart, effen wit, of effen bruin zijn; uiteindelijk zal hij elke kleur van een van beide ouders aannemen, en er lijkt geen typische kleur te zijn. 

Duitse Herder Golden retriever mix opvoeden

Wil jij meer informatie over het opvoeden of verzorgen van de Duitse Herder Golden retriever Mix? Dan raden wij het Duitse Herder Handboek aan. Dit boek staat vol met handige tips en praktische adviezen. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden