Duitse herder prijs

De prijs van een Duitse Herder is iets om over na te denken wanneer je een herder wilt aanschaffen. De Duitse Herder is een zelfverzekerde en hardwerkende hond die terecht de reputatie heeft verdiend één van de moedigste rassen te zijn die er bestaan. Deze prachtige en toegewijde pups zijn zeer gewild. Hierdoor kunnen ze vaak wat duurder zijn dan de gemiddelde pup. De exacte kosten van een Duitse Herder zijn afhankelijk van hun stamboom en kleur. In dit artikel bespreken we alle kosten die je kunt verwachten bij het adopteren van een Duitse Herder. Ook vertellen we wat de kosten en prijzen zijn van een Duitse Herder hebben. 

Hoeveel kost een Duitse Herder?

Duitse herder puppy’s zijn zeer gewild, dus fokkers hangen vaak een groot prijskaartje aan deze kostbare pups. Dus hoeveel kosten Duitse Herders nu eigenlijk? Als je een puppy van een fokker koopt, kun je rekenen op een prijs tussen 600 en 1500 euro. De gemiddelde prijs van een Duitse Herder pup is $1000. Als algemene regel geldt dat fokkers met een goede reputatie hogere prijzen vragen omdat ze meer tijd, moeite en geld steken in de verzorging van hun fokhonden en puppy’s. Het kost fokkers ongeveer 8.000 euro om voor hun nest te zorgen. Shownesten kunnen fokkers ongeveer 24.000 euro kosten om op te voeden gedurende de eerste 8 weken van hun leven. Dit zijn dus flinke prijzen voor Duitse Herders. 

duitse herder prijs

Groot bedrag / prijs 

1500 lijkt misschien een enorme prijs voor een Duitse Herder, maar dit budget dekt veel – dierenartskosten, zorg voor de drachtige moeder, voeding, noodzakelijke genetische/medische testen, en alle andere noodzakelijke benodigdheden. Wanneer jij een puppy wilt aanschaffen, laat je dan niet verleiden om naar een goedkope dierenwinkel te gaan of online naar de goedkoopste puppy’s te zoeken om geld te besparen. Deze puppy’s hebben vaak gezondheidsproblemen en zijn vaak in zeer slechte omstandigheden gefokt. Ze komen vaak uit puppy-fabrieken (of worden geproduceerd door achtertuinfokkers) die meer bezig zijn met het maken van winst dan met het bieden van een gezonde en liefdevolle metgezel. Hoewel ze misschien goedkoper zijn om te kopen, zullen ze je op de lange termijn veel geld kosten met medische en dierenarts kosten. Dan is een lage prijs voor een Duitse Herder echt duurkoop. 

Volwassen Duitse Herder Prijs

Wat is de prijs van een volwassen duitse herder? Hoewel veel mensen hunkeren naar de schattigheid van een puppy, houden ze geen rekening met de hoeveelheid tijd die deze bundels van energie vergen. De aanschaf van een puppy is vergelijkbaar met het verwelkomen van een pasgeborene in uw huis. Je zult waarschijnlijk veel slaap moeten missen en je zult ze ijverig moeten trainen. Je zult moeten leven met plassen in huis en kauwen tijdens de tandjesfase! Als je de liefdevolle maar chaotische puppyjaren wilt overslaan, is adoptie een geweldige optie. Als je ervoor kiest om een hond te redden uit een asiel, geef je ze een thuis en vooral een tweede kans. Er zijn miljoenen honden die een thuis nodig hebben, dus overweeg sterk om te adopteren in plaats van een puppy te kopen. Volwassen Duitse Herders uit asielen kosten meestal qua prijs tussen de 50 en 300 euro. Deze honden zijn vaak gesteriliseerd/gecastreerd, gevaccineerd en soms zelfs gechipt. Zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over deze extra kosten. Het adopteren van een volwassen hond is veel goedkoper dan het kopen van een puppy voor de prijs die we hebben benoemd. Er zijn ook andere voordelen met betrekking tot adoptie. 

Meer weten over opvoeden en verzorgen?

Naast de prijs is er veel meer must have informatie over de duitse herder. Wil je meer informatie over opvoeden en over alles wat met de Duitse herder te maken heeft? Klik dan hier om naar het handboek voor de Duitse herder te gaan. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden