Duitse herder prijs

Wat kost een Duitse herder pup en wat is de prijs hiervoor? Voordat je een Duitse herder puppy koopt, moet je je afvragen of het wel de juiste is voor jou. Denk aan het juiste ras dat je wilt, je ruimte, tijd, en levensstijl. En bovenal, bedenk of je het je kunt veroorloven om een Herdershond te kopen. Dit artikel zal zich richten op de kosten van het kopen en opvoeden van een Duitse Herder, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoeveel geld je van tevoren moet reserveren als je uiteindelijk besluit om een Duitse herder te kopen. Zo bespreken we onder andere alle kosten die je kunt verwachten bij het adopteren van een Duitse Herder. Ook vertellen we wat de kosten en prijzen zijn van een Duitse Herder hebben. 

Prijzen Duitse herder

De prijs van een Duitse Herder is iets om over na te denken wanneer je een herder wilt aanschaffen. De Duitse Herder is een zelfverzekerde en hardwerkende hond die terecht de reputatie heeft verdiend één van de moedigste rassen te zijn die er bestaan. Deze prachtige en toegewijde pups zijn zeer gewild. Hierdoor kunnen ze vaak wat duurder zijn dan de gemiddelde pup. De exacte kosten van een Duitse Herder zijn afhankelijk van hun stamboom en kleur. 

Hoeveel kost een Duitse Herder?

Duitse herder puppy’s zijn zeer gewild, dus fokkers hangen vaak een groot prijskaartje aan deze kostbare pups. Dus hoeveel kosten Duitse Herders nu eigenlijk? Als je een puppy van een fokker koopt, kun je rekenen op een prijs tussen 600 en 1500 euro. De gemiddelde prijs van een Duitse Herder pup is $1000. Als algemene regel geldt dat fokkers met een goede reputatie hogere prijzen vragen omdat ze meer tijd, moeite en geld steken in de verzorging van hun fokhonden en puppy’s. Het kost fokkers ongeveer 8.000 euro om voor hun nest te zorgen. Shownesten kunnen fokkers ongeveer 24.000 euro kosten om op te voeden gedurende de eerste 8 weken van hun leven. Dit zijn dus flinke prijzen voor Duitse Herders. 

duitse herder prijs

Groot bedrag / prijs 

1500 lijkt misschien een enorme prijs voor een Duitse Herder, maar dit budget dekt veel – dierenartskosten, zorg voor de drachtige moeder, voeding, noodzakelijke genetische/medische testen, en alle andere noodzakelijke benodigdheden. Wanneer jij een puppy wilt aanschaffen, laat je dan niet verleiden om naar een goedkope dierenwinkel te gaan of online naar de goedkoopste puppy’s te zoeken om geld te besparen. Deze puppy’s hebben vaak gezondheidsproblemen en zijn vaak in zeer slechte omstandigheden gefokt. Ze komen vaak uit puppy-fabrieken (of worden geproduceerd door achtertuinfokkers) die meer bezig zijn met het maken van winst dan met het bieden van een gezonde en liefdevolle metgezel. Hoewel ze misschien goedkoper zijn om te kopen, zullen ze je op de lange termijn veel geld kosten met medische en dierenarts kosten. Dan is een lage prijs voor een Duitse Herder echt duurkoop. 

Volwassen Duitse Herder Prijs

Wat is de prijs van een volwassen duitse herder? Hoewel veel mensen hunkeren naar de schattigheid van een puppy, houden ze geen rekening met de hoeveelheid tijd die deze bundels van energie vergen. De aanschaf van een puppy is vergelijkbaar met het verwelkomen van een pasgeborene in uw huis. Je zult waarschijnlijk veel slaap moeten missen en je zult ze ijverig moeten trainen. Je zult moeten leven met plassen in huis en kauwen tijdens de tandjesfase! Als je de liefdevolle maar chaotische puppyjaren wilt overslaan, is adoptie een geweldige optie. Als je ervoor kiest om een hond te redden uit een asiel, geef je ze een thuis en vooral een tweede kans. Er zijn miljoenen honden die een thuis nodig hebben, dus overweeg sterk om te adopteren in plaats van een puppy te kopen. Volwassen Duitse Herders uit asielen kosten meestal qua prijs tussen de 50 en 300 euro. Deze honden zijn vaak gesteriliseerd/gecastreerd, gevaccineerd en soms zelfs gechipt. Zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over deze extra kosten. Het adopteren van een volwassen hond is veel goedkoper dan het kopen van een puppy voor de prijs die we hebben benoemd. Er zijn ook andere voordelen met betrekking tot adoptie. 

Raszuivere Duitse Herder Prijs 

Wat een Duitse herder pup kost verschilt heel erg. De volgende prijsklasse is van gerenommeerde of verantwoordelijke fokkers die bloedlijn certificeringen en bewijs van gezondheidstesten kunnen laten zien, dus verwacht dat de initiële aankoopprijs hoog zal zijn. Raszuivere Duitse Herders hebben bepaalde genetische eigenschappen of uiterlijke kenmerken zoals hun ouders en andere voorouders. Dit betekent dat raszuivere Duitse Herder tot hetzelfde ras behoren. Dus als je een raszuivere puppy koopt, heb je al een idee over zijn algemene fysieke verschijning en gedragskenmerken. Wanneer je een raszuivere Duitse Herder puppy wilt kopen van een verantwoordelijke Duitse Herder fokker varieert de prijs van 500 euro tot 2000 euro en zelfs meer. 

Tsjechische Duitse Herder Prijs

Tsjechische Duitse Herders hebben de neiging wolfachtige trekken te vertonen. Tsjechische Duitse herders zijn gebruikt voor werkdoeleinden vanwege hun kracht en intelligentie. Dat is de reden waarom ze vaak de voorkeur krijgen van zowel het leger als de politie. Als je een goede Tsjechische GSD wilt kopen, moet je een goede fokker vinden. De gebruikelijke prijsklasse voor een Tsjechische Duitse Herder pup is 500 tot 1.500 euro of meer. 

Zwarte Duitse Herder Prijs

Net als de Tsjechische Duitse Herders, worden ze veel gebruikt door de politie en het leger. Alle Duitse Herders kunnen zwart, grijs of wit geboren worden en kunnen van kleur veranderen als ze opgroeien, maar zwarte Duitse herders worden zwart geboren, zoals de naam al aangeeft, tot ze volwassen zijn. Als je er een wilt kopen, koop dan een volwassen zwarte Duitse Herder om er zeker van te zijn dat hij niet van kleur zal veranderen. Voor de zwarte Duitse Herder, kun je verwachten dat je ergens tussen de 700 en 2000 euro of meer voor een puppy moet betalen. Aangezien zwarte Duitse Herders niet veel voorkomen, kun je verwachten dat je op de wachtlijst van de fokker komt te staan. 

wat kost een duitse herder pup

Waarom varieert de prijs

Allereerst hangt hoeveel een Duitse herder kost af van de fokker van de Duitse herder. Het hangt ook af van de stamboom en de kleur van de Duitse herder pup. Goed aangeschreven fokkers houden bij het bepalen van de prijs van hun Duitse herders rekening met de kosten voor het fokken, opvoeden, trainen en showen van hun honden. Natuurlijk zijn Duitse herder puppy’s die gefokt zijn voor showkwaliteit duurder dan honden die alleen gefokt zijn voor gezelschap of als gezelschapsdier. Maar dat betekent niet dat Duitse Herder puppy’s die gefokt zijn voor gezelschap ongezond zijn. Soms is het enige verschil tussen de twee de kleur.  Volwassen Duitse Herders en hun nakomelingen met bewezen bloedlijnen of jachtlijnen zijn duurder. Als je een krap budget hebt en je wilt goedkope Duitse Herders dan kun je een Duitse Herder halen bij dierenasielen en redding organisaties.

Afkomst 

Zo zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de prijs van De Duitse Herder. Een van de belangrijkste factoren is de afkomst van de pup. Als je een pup koopt bij een erkende fokker heb je vaak te maken met hogere prijzen en dit heeft een goede reden. Bij een erkende fokker worden de ouders van de pup streng geselecteerd en worden testen gedaan om te bepalen of ze vrij zijn van erfelijke afwijkingen. Hierdoor heb je meer kans op een gezonde pup met een stabiel karakter. Daarnaast zijn de fokkers verplicht om te voldoen aan de regels van de Raad van Beheer en dus aan strenge eisen en voorwaarden.

Leeftijd 

Een andere factor die de Duitse Herder prijs beïnvloedt is de leeftijd van de pup. Zo zijn pups tussen de 8 en 12 weken oud vaak duurder dan oudere pups. Dit heeft te maken met het feit dat de pups in deze leeftijdscategorie nog veel aandacht en verzorging nodig hebben. Deze extra kosten worden dus verrekend in de prijs. Daarnaast kunnen pups die al zindelijk zijn, al geleerd hebben om alleen te zijn en al gevaccineerd zijn ook wat duurder zijn.

Kleur

Ook de kleur van de Duitse Herder kan invloed hebben op de prijs. Zo zijn de pups met een zwart-bruin of zwart-rood kleur vaak duurder dan de pups met een witte kleur. Dit heeft te maken met het feit dat zwarte en roodbruine Duitse Herders vaak meer gevraagd worden en minder voorkomen.

Reputatie

Ten slotte heeft de reputatie van de fokker invloed op de prijs. Een fokker met goede recensies en veel ervaring zal hogere prijzen hanteren dan een fokker die minder bekend is en minder ervaring heeft. Dit komt doordat kopers vaak extra betalen voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Meer weten over opvoeden en verzorgen?

Naast de prijs is er veel meer must have informatie over de duitse herder. Wil je meer informatie over opvoeden en over alles wat met de Duitse herder te maken heeft? Klik dan hier om naar het handboek voor de Duitse herder te gaan. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden