Duitse herder puppy

Als je een Duitse herder puppy koopt moet je er rekening mee houden dat Duitse herders vaak een beetje grof zijn. Met ruw bedoelen we niet dat hun lichaam grof of ruw is, we verwijzen naar hun aard of temperament. Duitse herders worden gebruikt door politiekorpsen en militairen over de hele wereld om hen te ondersteunen bij hun werk, ze doen dit niet voor hun knuffelige aard. Hoewel Duitse herders pups of volwassen honden een liefhebbend en zorgzaam ras kunnen zijn, kunnen ze, als ze worden geprovoceerd of getraind, aanvallen en hun sterke beet gebruiken. Er zijn rassen van vergelijkbare grootte die zachtaardiger zijn dan Duitse herders, zoals Labrador Retrievers. Hopelijk maken we je niet bang door dit te zeggen, maar het zou oneerlijk zijn het niet te vermelden. Als je met je Duitse herder speelt en het spel wordt een beetje grof en ruw, dan staan ze erom bekend dat ze naar de keel grijpen. Je kunt de kans hierop zo klein mogelijk maken door ze al op jonge leeftijd te trainen en duidelijk te maken dat bijten niet acceptabel is. Let hierop bij het kopen van een Duitse herder pup.

Duitse herder puppy

Duitse herder Puppies worden landhaaien genoemd

Dit is een belangrijk punt om te overwegen als je van plan bent om een Duitse herder te kopen. De Duitse herder puppy’s bijten of bijten alles wat op hun pad komt. Je moet ze van jongs af aan leren dat zelfs een kneepje geen acceptabel gedrag is. Hoewel ze nog jong zijn en het kneepje niet al te veel pijn zal doen, zullen ze niet lang klein blijven en hun beet zal met de tijd pijnlijker worden. Als je een Duitse herder wilt kopen is het goed om bijvoorbeeld naar een puppy cursus te gaan in Nederland, België of Duitsland.

Veel ruimte 

De langharige Duitse herder puppy’s hebben een hele dikke staart. Hoewel ze zich in het huis zullen bewegen, zullen ze zich niet altijd bewust zijn van wat hun staart kan raken. Zet de breekbare voorwerpen in het huis op een bepaalde hoogte, zodat de Duitse herder er niet bij kan en ze niet om kunnen vallen als de Duitse herder er tegenaan stoot. Een ander probleem waar mensen meestal mee te maken krijgen, is dat Duitse herders de gewoonte hebben op dingen te kauwen. Pas op als je poppen of zacht speelgoed in huis heeft, want dat is een makkelijk doelwit voor de Duitse herders en je kind zal dat niet op prijs stellen. Als er genoeg ruimte is, kan de Duitse herder puppy vrij rondlopen en kan hij zijn gedachten op spelen richten. Een Duitse herder puppy is goed op te voeden in een wat kleinere ruimte maar de bewegingsvrijheid van een grotere ruimte is wel echt nodig. 

Ze hebben je tijd nodig

Heb je tijd voor een Duitse herder puppy? Dit is een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen bij de aanschaf van een Duitse herder pup. Een Duitse herder is geen speelgoed waar je een paar dagen mee kunt spelen en het dan in een hoekje kunt opbergen. Ze leven de hele tijd met je samen en, zoals we al eerder hebben gezegd, zullen ze je laten weten als ze zich niet geliefd voelen. Duitse herders hebben dagelijkse beweging nodig, moeten naar buiten om zich te ontlasten, moeten getraind en gevoed worden. Elk van deze zaken neemt elke dag een bepaalde hoeveelheid tijd in beslag, maar zal extra tijd in beslag nemen bij de voorbereiding. Daarnaast moeten Duitse herder puppy’s ook opgevoed en getraind worden en dit vergt veel tijd. 

Een gezonde Duitse herder puppy

Als je een Duitse herder puppy koopt, zul je hem waarschijnlijk de komende tien jaar in je leven hebben. Gedurende deze tijd zul je een sterke band met ze opbouwen, omdat ze uiteindelijk een groot deel van je leven zullen uitmaken. Je zult daarom op zoek willen gaan naar een puppy dat zo gezond mogelijk is. Door een Duitse herder puppy te kopen dat zo gezond mogelijk is, zul je meer tijd kunnen doorbrengen met je nieuwe beste vriend, maar waarschijnlijk bespaar je jezelf ook een grote hoeveelheid geld aan dierenartsrekeningen.

duitse herder pup

Duitse Herder Puppy’s kopen

Probeer je bij het kopen van de Duitse herder puppy niet meteen te verliezen in de ogen van de puppy, maar kijk eens kritisch naar ze. Zien ze er gezond uit? Zijn ze mager? Hoe zit het met de rest van het nest, of de ouders? Je zult niet altijd de vader kunnen ontmoeten, maar je moet je zorgen maken als je de moeder niet kunt ontmoeten. Het is ook de moeite waard om de fokker te vragen of er genetische tests zijn gedaan op de pup of de moeder. De pup mag na 8 weken pas weg bij de moeder. Niet iedereen zal de test doen, maar sommigen wel en als zij de informatie hebben is het de moeite waard om die te krijgen en te begrijpen. Helaas staan Duitse herders bekend om hun gezondheidsproblemen. Hoewel je kunt proberen een Duitse herder puppy te vinden die zo gezond mogelijk is, kunnen ze nog steeds te maken krijgen met alles van een kleine allergie tot ernstige gezondheidsproblemen. Je kunt helpen je Duitse herder gezond te houden door er een gewoonte van te maken regelmatig met hem naar de dierenarts te gaan, in ieder geval voor een jaarlijkse controle. 

Waar kopen?

Ook kan je kijken naar de plek waar je een Duitse herder pup koopt. Als je via marktplaats een pup wilt kopen zorg er dan voor dat alle papieren die de pup moet hebben aanwezig zijn. Vraag of de pup een stamboom heeft en waar het medische dagboek is. Zo heb je toch een beetje zekerheid als je een pup van marktplaats haalt. De pup mag pas minimaal na 8 weken bij de moeder worden weggehaald dus let hier ook op. Daarnaast kan je een puppy van een fokker kopen. Ook hier geldt; vraag om alle papieren en vraag om een stamboom. Als de Duitse herder geen stamboom heeft dan is dit geen ramp maar dan weet je wel dat je geen raszuivere pup mee naar huis neemt. 

Duitse herders hebben training en beweging nodig

Duitse herders puppy’s zijn niet het soort Duitse herder ras dat het liefst de hele tijd op de bank ligt. Ze zijn groot in zowel grootte als activiteit. Als ze zich vervelen dan staan ze erom bekend luidruchtig en vernielzuchtig te worden. Training is een geweldige activiteit om met jouw Duitse herder te doen. Het helpt niet alleen om ervoor te zorgen dat ze zich correct gedragen, maar houdt ze ook bezig en kan zorgen voor een goede lichaamsbeweging. Vooral als je trainingen doet zoals behendigheidstraining. Wanneer je nadenkt over het trainen en africhten van je Duitse herder, bekijk dan online welke trainingen er zijn. Het is in Nederland en Duitsland mogelijk om jouw Duitse herder bij de politie te laten trainen en africhten. Probeer waar mogelijk te kiezen voor training die hen ook oefent. Net als bij mensen helpt lichaamsbeweging niet alleen om Duitse herder puppy’s lichamelijk maar ook geestelijk gezond te houden.

Samen trainen met je Duitse Herder Pup

Als je nog niet eerder een Duitse herder hebt getraind, is het de moeite waard om te kijken naar lokale trainingsfaciliteiten voor Duitse herder puppy’s. De meeste Duitse herders trainingsfaciliteiten bieden lessen aan waar u zich voor kunt inschrijven, waar een gekwalificeerde trainer een klas Duitse herders en pelsouders door de training van je Duitse herder zal leiden. Een groot bijkomend voordeel van deze klassen is dat je andere lokale bonte ouders zult ontmoeten die een liefde voor Duitse herders hebben. De lessen zijn ook een goede manier om je Duitse herder te socialiseren. Door ze kennis te laten maken met nieuwe Duitse herders en verschillende omgevingen kan je je Duitse herder puppy trainen in hoe je verwacht dat ze zich in die situatie zullen gedragen en ook om ze te laten begrijpen dat ze niet bang hoeven te zijn. 

Meer informatie over de Duitse Herder Pup?

Wil jij meer informatie over het opvoeden, verzorgen en trainen van je Duitse Herder Pup? Download dan het Duitse Herder Handboek

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden