Duitse herder voer

Voer voor Duitse herders is erg belangrijk in hun ontwikkeling. Duitse Herders groeien uit tot een groot hondenras tussen de 30 en 50 kilo dat goed gespierd is, licht taps toelopend, en hardwerkend is wanneer ze een voor het ras geschikte voeding krijgen. Volwassen Duitse Herders hebben 1.300 tot 1.600 calorieën per dag nodig van hoge kwaliteit hondenvoer voor senior of minder actieve honden, en van 1.700 tot 2.400 calorieën per dag voor actieve of werkende honden. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over het vinden van geschikt voer voor je duitse herder. 

Voedingswaarden voer Duitse herder

Als je kiest voor een dieet van droge brokken als voer voor je Duitse herder, kies dan voor een kwaliteitsformule zoals voer met een eiwitgehalte rond de 24% en een vetgehalte rond de 14%. Herders hebben kwaliteitseiwitten nodig die afkomstig moeten zijn van een met name genoemde vleesbron. Graanvrije brokken zijn een ook optie, maar zijn zeer calorierijk en bevatten veel eiwitten. We noemen dit met voorzichtigheid, omdat sommige Duitse herders moeite lijken te hebben met het verdragen van graanvrije brokken en eindigen met zachte en loopse ontlasting. Voor een uitstekend inzicht in het kiezen van een kwaliteitsbrok voor je Duitse Herder, kijk eens naar de sectie Duitse herder voer op Bol.com voor het grootste assortiment voer. 

duitse herder voer

Help om een opgeblazen gevoel te voorkomen

Zoals bij veel grote rassen lopen Duitse herders een bijzonder risico op een opgeblazen gevoel (Gastric Dilatation-Volvulus) na het eten van Duitse herder voer. Hoewel wetenschappelijke gegevens geen specifiek verband hebben gelegd tussen wat we Duitse Herders voeren en een opgeblazen gevoel, is men het er algemeen over eens dat granen en op granen gebaseerde voeding de aandoening kunnen bevorderen. Meer specifiek kunnen goedkope commerciële brokken gevuld met koolhydraten en geformuleerd met granen zoals maïs, tarwe, haver en rijst, overmatig gas in de maag van de hond veroorzaken, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. Graanvrije brokken maken gebruik van alternatieve plantaardige eiwit- en koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen, bonen en linzen en zijn dus in theorie veiliger als u een formule voor voer kunt vinden die goed is voor uw duitse herder.

Voer voor de actieve Duitse herder?

Koolhydraat- en vetgehaltes in Duitse herder voer van hoge kwaliteit zijn minder belangrijk voor actieve herders, maar koolhydraatarme diëten moeten worden gevoerd aan honden met overgewicht, inactiviteit, ouderdom of artritis om ze lichter op hun poten te houden. Duitse Herders, net als veel actieve honden van grote rassen, hebben baat bij een dieet dat supplementen bevat die extra zekerheid geven over de algehele gezondheid en het welzijn. Zoek voor gezonde gewrichten naar brokken die chondroïtine en glucosamine bevatten. Omega 3 helpt ontstekingen onder controle te houden, artritispijn te verminderen, de stemming te verbeteren, de trainbaarheid te vergroten en is goed voor het hart en de nieren. Omega 3 vetzuren in Duitse herder voer zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht en helpen honden infecties te bestrijden.

Hoeveelheid voer Duitse herder

Voor volwassen honden is het voeren van Duitse Herders met ongeveer 2,5 tot 3,5 kopjes kwaliteitsbrokjes per dag, tweemaal per dag, een goed uitgangspunt. Wijzig de hoeveelheid brokken naar behoefte op basis van de grootte, het gewicht, de leeftijd en de dagelijkse activiteit van jouw Duitse herder hond. Wanneer je calorierijke, eiwitrijke graanvrije brokken zoals Origen voert, moet je iets minder brokken voer voeren aan je Duitse herder.

Duitse Herder Puppy voer

Duitse Herder puppy’s groeien snel gedurende de eerste zes tot acht maanden. Voor puppy’s van grote rassen die gevoelig zijn voor problemen met de botgroei, zoals heupdysplasie, is het geven van een kwaliteitsvoeding voor alle levensfasen, puppyvoeding voor grote rassen, of rauwe hondenvoeding de beste methode om de groei te reguleren. Je moet een Duitse herder puppy, of een puppy van een groot ras, geen hondenbrokken als voer geven die gemaakt zijn voor middelgrote of kleine rassen puppy’s. De meeste puppybrokken zijn calorierijk, koolhydraatrijk en hebben een verhoogd calciumgehalte om honden van “niet grote rassen” binnen 6 maanden op volwassen grootte te krijgen. Winkel voor specifieke brokken voer speciaal geformuleerd voor grote rassen Duitse Herder puppy’s, of kwaliteit geformuleerde alle levensfasen hondenvoer, zoals de merken die wij hier aanbevelen. Het is belangrijk om onze Duitse Herders langzaam te laten groeien om bot- en gewrichtsproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Hierbij een link naar het bestverkochte voer voor Duitse Herders op Bol.com.