Duitse herder x husky

Duitse herder x Husky Mix oftewel de Gerberian Shepsky. Deze gewilde Duitse Herder Husky kruising biedt het beste van beide rassen – Hij is sterk en slim, met de onafhankelijkheid van Husky’s, en de felle loyaliteit van Duitse Herders.Terwijl de Duitse herder x Husky Mix een vriendelijk ras is. Perfect voor gezinnen met kinderen, maken de Duitse Herder genen hem een geweldige waakhond.  

Verschillen in rassen Duitse Herder en Husky mix

Siberische Husky’s worden beschouwd als een middelgrote werkhond, terwijl de Duitse Herder wordt geclassificeerd als een grote herdershond die van een klus houdt! De Duitse herder x Husky Mix vindt zijn plaats ergens tussen de twee in, groeit typisch uit tot een gemiddelde hoogte van 25 inches en weegt ongeveer 80 pond. De Duitse herder x Husky Kruising teefjes zijn iets kleiner met een gemiddelde hoogte van 22 centimeter en een gewicht van 65 pond. Wil je meer weten over de verschillende kruisingen? Klik dan hier om naar het Handboek voor de Duitse Herder te gaan. 

Duitse herder x husky

De Duitse Herder Husky Mix in een Oogopslag 

Deze Duitse herder x Husky hybride is de ideale balans van twee zeer intelligente en vorstelijk uitziende zuivere rassen. Elk nest produceert meestal 6-8 schattige pluizige puppy’s, die er allemaal anders uit kunnen zien. Sommigen erven heterochromie – of verschillend gekleurde ogen – van hun Husky ouder, terwijl anderen de langere snuit van hun Duitse Herder ouder krijgen. Duitse herder x Husky Mix zullen allemaal zeker die charmante alerte oren hebben die beide rassen gemeen hebben! 

Ontstaan van de Gerberian Shepsky 

Om dit actieve en liefdevolle gemengde ras te begrijpen, moeten we eerst rasechte Husky’s en Duitse Herders begrijpen. Er zijn geen formele documenten over het eerste kruising nest van Duitse herder x Husky Mix. Het is waarschijnlijk dat de eerste groep puppies eigenlijk een ongelukje was! Maar, met de stijgende populariteit van designer rassen, vindt deze vriendelijke en loyale Duitse herder x Husky Mix zijn weg naar huizen over de hele wereld. 

Duitse Herder kruising Temperament & Trainbaarheid 

Net zoals alle Duitse herder x Husky Mix puppy’s er anders uitzien, kunnen ze ook verschillende persoonlijkheden hebben. Dit is gebaseerd op de eigenschappen die ze van hun ouders hebben meegekregen. Over het algemeen heeft de Duitse Herder Husky kruising een ideaal temperament. Ze krijgen hun vriendelijke, onnozele en zachtaardige kwaliteiten van de Husky kant, terwijl ze loyaliteit en dapperheid van hun Mechelse herder kant krijgen. Terwijl Husky’s nooit een vreemde tegenkomen, zijn herders afstandelijk. De combinatie leidt tot een perfecte balans. Eenmaal volwassen zal jouw Duitse herder x Husky Mix je beschermen en jouw gezin behoeden voor alles – en dat alles terwijl ze liefde, knuffels en veel schattige momenten bieden die een leven lang meegaan! 

Duitse herder x Husky Mix voeden 

Dit grote, zeer actieve Duitse herder x Husky kruising ras heeft een hoog eiwitdieet nodig. De caloriebehoefte verschilt afhankelijk van leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en geslacht. Bijvoorbeeld, een snelgroeiende puppy heeft meer calorie├źn nodig dan een volwassen Duitse herder x Husky kruising. De pup zou voer moeten eten dat speciaal voor puppy’s is samengesteld. Op deze manier krijgen ze alle juiste voedingsstoffen en vitaminen binnen die nodig zijn voor de groei van het skelet en de spieren! 

Duitse Herder Husky Mix Oefeningen 

Zoals we al zeiden, houd de speelse Duitse Herder Husky Mix van beweging en activiteiten. Laat de hele familie samenkomen voor een wandeling of een rondje hardlopen. Verander de route voortdurend, zodat jouw kruising zich nooit verveelt. Andere aanbevelingen zijn om minstens 2 uur per dag matige tot krachtige lichaamsbeweging te geven. Duitse Herder Husky Mix zijn het gelukkigst in grote, open ruimtes en zijn helaas geen geweldige honden voor op appartementen. Wil je meer weten over de verschillende kruisingen? Klik dan hier om naar het Handboek voor de Duitse Herder te gaan. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden