Duitse Herder luik

Je kunt het met ons eens zijn dat het vinden van het beste luik voor jouw Duitse herder een hele uitdaging kan zijn. De moeilijkheid van het kiezen van het beste luik komt voornamelijk voort uit het feit dat er verschillende factoren zijn om te overwegen, afhankelijk van jouw behoeften en die van jouw hond. Bovendien is een hondenluik verschillend ontworpen. Daarnaast zijn ze beschikbaar in een breed scala van maten die afhangen van waar men van plan is ze te installeren en het soort omgeving of de plaats van installatie. Zonder deze factoren in overweging te nemen, is de kans groot dat je uiteindelijk het verkeerde hondenluik voor jouw Duitse herder zult kopen.

duitse herder luik

Welke maat hondenluik heeft een Duitse Herder nodig?

De gemiddelde Duitse herder weegt tussen de 75 en 95 pond. Voor de meeste merken luiken betekent dat een groot hondenluik. Als je eenmaal hebt besloten welke eigenschappen van het luik voor jouw duitse herder belangrijk zijn – bijvoorbeeld weerbestendigheid, weinig onderhoud, lage kosten vooraf of lage kosten op lange termijn – is het een goed idee om jouw hond te wegen en te meten. Op die manier hebt je iets om te vergelijken met de maattabellen van de gewenste fabrikant. Meet je Duitse herder in de lengte, breedte en hoogte voor het luik.

Afmetingen luik Duitse Herder

De breedte van de opening voor het Duitse herder luik moet iets breder zijn dan die van jouw Duitse herder – zodat hij er gemakkelijk door kan zonder aan de randen vast te komen zitten. Meet de hoogte van jouw hond. Je hebt twee maten nodig: de bovenkant van de schouder en de onderkant van de borst. De makkelijkste manier om een hond op te meten is hem naast je te laten staan en de hoogte op je eigen been te markeren. Als je nog steeds onzeker bent, knip dan de maat van de deuropening in een stuk karton. Als jouw Duitse herder zonder problemen door het gat in het karton kan, kan hij of zij ook door het deurtje. Bekijk hier de Duitse herder luiken die op Bol.com te vinden zijn.