Duitse herder voerbak

Het is geen geheim, Duitse herders houden van eten en hebben hier de juiste voerbak voor nodig. Jouw Duitse herder pup verorbert zijn eten, hoe je het ook geeft. Maar omdat je van jouw huisdier houdt, wil je hem op de gemakkelijkste, veiligste en handigste manier te eten geven. Wat is nu precies de gemakkelijkste, veiligste en handigste voerbak om jouw Duitse herder eten te geven? Verhoogde voerbakken voor jouw Duitse herder is het antwoord. Bekijk hier eens de verhoogde voerbakken die jij voor jouw Duitse herder kan gebruiken. 

Verhoogde voerbakken Duitse Herder 

Verhoogde voerbakken voor Duitse herders zijn precies wat ze klinken.  Het zijn voerbakken die verhoogd zijn van de grond. Verhoogde voerbakken worden meestal geleverd met een standaard die zich op een bepaalde hoogte boven de grond bevindt. (De geschikte grootte en hoogte voor verhoogde voerbakken hangt af van de grootte en de hoogte van de hond). Sommige standaards hebben uitsparingen waarin de voerbak kan worden geplaatst, andere hebben een platform waarop u de voerbakken kunt laten rusten, weer andere zijn verstelbaar, en weer andere hebben hulpstukken waarmee de voerbakken in de lucht blijven hangen. Er zijn een aantal verschillende soorten standaards, maar het resultaat is hetzelfde: een water en voedselbak voor jouw Duitse herder die hoger staat dan de grond.

duitse herder voerbak

Goede voerbak Duitse herder  zorgt voor makkelijker eten

Volgens liefhebbers van verhoogde bakken is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een verhoogde voerbak voor jouw Duitse herder dat deze makkelijker en comfortabeler is voor hem om te eten. Door de voerbak van de grond te tillen, staat hij dichter bij de mond van jouw hond. Dat betekent dat de hond zijn kop niet naar de grond hoeft te buigen als hij een hapje wil eten of een slok water wil. Door het eten hoger te zetten in een verhoogde voerbak voor Duitse herders wordt de nek van de hond minder belast, wat vooral nuttig kan zijn voor honden met mobiliteitsproblemen, artritis of gewrichtsaandoeningen.

Het maakt eten een stuk rommeliger.

Verhoogde voerbakken voor jouw Duitse herder kunnen het proces van eten of drinken een stuk minder rommelig maken. Als jouw verhoogde voerbak een standaard met een plateau heeft, kan het wegvliegende stukjes voer of water opvangen voordat ze op de vloer terechtkomen. En als de etensbakjes stevig in het standaard staan (wat ook zou moeten!), kan jouw Duitse herder pup niet met zijn voerbak over de vloer schuiven en overal eten morsen.