Duitse herder rechte rug

Als je er ooit over hebt nagedacht om een Duitse Herder aan te schaffen, dan heb je waarschijnlijk te maken gehad met de Duitse Herder met rechte rug versus de schuine rug. We zullen het type rug van de originele rasstandaard behandelen, maar ook waarom fokkers besloten het ras een andere richting op te sturen en of dat wel of niet een goede beslissing was. Ook is het belangrijk om te zien wat rasexperts, dierenartsen en fokkers over de hele wereld te zeggen hebben over deze kwestie en de gerelateerde gevolgen voor de gezondheid. 

Hebben alle Duitse Herders een schuine rug? 

Schuine ruggen zijn niet de enige rugtypes die voorkomen bij Duitse Herders. Ze zijn echter ook niet bepaald zeldzaam. De Duitse Herder met een schuine rug werd niet gefokt naast het oorspronkelijke type met een rechte rug. Integendeel, hij werd gefokt nadat het oorspronkelijke rastype was vastgesteld in de vroege jaren 1900. Duitse Herders met een schuine rug werden gepromoot door invloedrijke fokkers. Tot op de dag van vandaag is het niet precies duidelijk wie er begonnen is met het fokken van dit type hond, maar zoals altijd, als er vraag is, dan is er aanbod. Er was minder vraag naar een Duitse herder met een rechte rug. 

Duitse Herder rechte rug

Duitse herder uiterlijk rechte rug

Sommige mensen werden verliefd op de houding en gang die de Duitse Herder met de gebogen rug heeft in plaats van de Duitse herder met een rechte rug. De echte vraag is echter of je wel of niet verliefd moet worden op de gebogen rug. Laten we beginnen met het onderzoeken van de motivatie achter dit nieuwe foktype, namelijk uiterlijk. Hoewel fokkers probeerden het woord te verspreiden over de vele gezondheidsvoordelen van de nieuw bereikte correcte gang van de Duitse Herder, is het niets meer dan rook en spiegels. Een Duitse Herder met een schuine rug wordt aangelijnd voor de conformatie. Bovendien was het nieuwe type rug zelfs schadelijk voor het ras.  

Wat is de Ouderwetse Rechte Rug Duitse Herder? 

Duitse Herders met een rechte rug zijn het oorspronkelijke type van het ras. Hun rug vormt een rechte lijn. Dit uiterlijk lijkt op dat van de wolf. Ze worden “ouderwets” genoemd omdat de Duitse grootvader van dit hondenras ze zo heeft gemaakt en vooral werklijnen zijn sindsdien gefokt om op dat type te lijken. 

Is de Duitse Herder met de rechte rug beter? 

De Duitse Herder met de rechte rug is absoluut beter dan het type met de schuine rug. Waarom? Dat is heel eenvoudig. Het is niet helemaal bekend wie precies met dit hondenras type is begonnen, maar veel potentiĆ«le eigenaren en zogenaamde Duitse Herder fokkers werden aangetrokken door de nieuwe look. Velen hielden van de nieuwe gang in de showring, maar ook van het uiterlijk van de Duitse Herder met zijn rechte rug en de onnatuurlijke houding die de hond nu aannam door de verlaagde achterpoten. 

Voordelen voor de gezondheid 

Duitse Herders werden gefokt met een rechte rug om actieve, behendige en gezonde helpers te zijn op boerderijen en voor diverse andere activiteiten. Wat ze nodig hadden was een robuust hondenras dat niet gepaard ging met veel gezondheidsproblemen. Helaas veranderde dit toen de nieuwe versie werd geĆÆntroduceerd, omdat de schuine rug Duitse Herder veel vatbaarder is voor gewrichtsproblemen, heupdysplasie, en nog veel meer gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan de onnatuurlijke rug. Voor meer informatie over de Duitse herder en de gezondheid Klik dan hier om naar het handboek voor de Duitse herder te gaan. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden