Duitse herder korthaar

Met hun prachtige ondervacht, zijn kortharige Duitse herdersrassen de enige geaccepteerde herders in de kennel club. Daarom zijn ze het enige Duitse herders ras dat je op elke Duitse herdershow zult zien. Dit is misschien de reden waarom veel Duitse herder liefhebbers er tegenwoordig een willen kopen. Maar zoals altijd, moet je geen overhaaste beslissingen nemen waar je later spijt van krijgt. De kortharige Duitse herder heeft ongeveer dezelfde prijs als een langharige of oud Duitse herder mocht je deze willen kopen. Het is vrij eenvoudig om in Nederland een Duitse herder met korthaar te kopen voor een vrij stabiele prijs zoals bijvoorbeeld bij een kennel of asiel. 

Kortharige Duitse Herders: karakter

Ongeacht je een Duitse herder hebt met een kortharige vacht of een langharige vacht, Duitse herders zijn intelligent en loyaal. Maar, je moet nog steeds onthouden dat hun persoonlijkheden niet helemaal hetzelfde zijn. Immers, verschillende rassen hebben een unieke persoonlijkheid.  Kortharige herder rassen zijn geen uitzondering.  Kortharige herdersrassen zijn zeer loyaal aan hun eigenaren. Dat is waarom het eerste wat je zal opvallen hun bereidheid is om elk klusje voor je te doen. Maar zoals gewoonlijk, te veel is slecht. Je zult hun loyaliteit een beetje lastig vinden omdat ze angstig kunnen zijn als de kortharige Duitse herder voor een lange periode alleen gelaten worden. 

duitse herder korthaar

Ze zijn voorzichtig en liefdevol

Kortharige Duitse herders zijn ook vaak voorzichtig met vreemden. Dat is wat ze tot geweldige waakhonden maakt. Tegelijkertijd zijn ze heel liefdevol als ze je eenmaal kennen, perfect voor wie op zoek is naar een beste vriend. En je kunt verwachten dat jullie relatie voor altijd zal duren. Daarom hebben ze de neiging om hun trainer als iemand speciaal te zien. Ze zullen het dus niet te makkelijk krijgen met andere mensen. Immers, de hardvochtige persoonlijkheid van kortharige Duitse herders maakt het onmogelijk voor hen om aan veel mensen tegelijk te wennen.

Kortharige Duitse Herders zijn niet voor iedereen

Gezien hun opvliegend karakter, is het niet gemakkelijk om met kortharige Duitse herders overweg te kunnen. Voldoende kennis over hen is dus noodzakelijk om latere teleurstellingen te voorkomen. Om meer specifiek te zijn, kortharige Duitse herders zijn niet voor jou wanneer je te vaak op stap gaat. Zoals gebruikelijk met Duitse herders, zal je ze gezelschap moeten houden. Hoewel kortharige Duitse herder puppy’s niet precies hetzelfde zijn, zullen ze voortdurend aandacht willen als ze op je gesteld raken. Veelvuldige vakanties, uitstapjes, en overwerk zijn de perfecte ingrediënten voor een ramp als het gaat om kortharige Duitse herders.

Je ziet ze alleen als waakhonden

Het spreekt voor zich dat kortharige Duitse herders vrijheid nodig hebben, net zoals andere Duitse herder dat hebben. Ze lange tijd met kettingen aangebonden houden zal dus alleen maar tot problemen leiden. Je bent niet oplettend. Dit ras, met name kortharige Duitse herder pups, zijn gevoelig voor allergieën. Geen aandacht besteden aan hun gedrag kan alleen maar leiden tot een ramp, dus kijk uit voor plotselinge veranderingen. Je kunt niet tegen lawaai. Kortharige herdersrassen zijn ook luidruchtige blaffers, vooral als ze alleen gelaten worden. 

Ga met ze om terwijl ze klein zijn

Kortharige Duitse herder puppy’s zijn toleranter als ze jong zijn. Wen ze dus al vroeg aan drukte, zodat ze niet responsief zullen zijn als ze ouder worden. Duitse herder staan erom bekend dat ze snel leren, maar kortharige Duitse herders zijn nog iets meer leergierig. Laat die geweldige eigenschap niet verloren gaan door ze niet regelmatig nieuwe trucjes te leren. Bekijk online bijvoorbeeld wat je een kortharige Duitse herder allemaal kunt leren. 

Kijk naar hun poten

Omdat kortharige herdersrassen de neiging hebben om te liefdevol te zijn, zullen ze geen pijn tonen, zelfs niet met een gekwetste poot. Neem geen risico en let op hun poten. Je kunt niet 100% zeker zijn of ze echt in orde zijn. Als je hierna besloten hebt om er een te kopen, denk je misschien aan de kortharige Duitse herder prijs en dat soort dingen. Houd er echter rekening mee dat dit niet de enige investering is die je zult moeten doen.

Het kopen van een kortharige Duitse herder

Vanwege de populariteit van deze rassen, zijn er veel oplichters die kortharige Duitse herders verkopen. Dus, wat je moet doen is je beperken tot gerespecteerde fokkers. Als je denkt dat de kortharige Duitse herder prijs te laag is, is het goed om je bedenkingen te hebben. Om je een referentie te geven, de gemiddelde kortharige Duitse herder prijs varieert van 500 tot 1500 euro, en dat is van een betrouwbare fokker. Om gezondheidsproblemen te voorkomen, moet je misschien meer uitgeven aan je eerste aankoop van een kortharige Duitse herder.

kortharige duitse herder

Verzorging kortharige Duitse herder

De meeste kortharige Duitse herders verharen 365 dagen per jaar. Ze kunnen zelfs meer verharen dan hun langharige tegenhanger. Houd daar rekening mee bij het kopen van de benodigdheden voor uw Duitse herder. Met de juiste zorg, kunnen kortharige Duitse herder puppy’s opgroeien met vasthoudende kaken. Niemand wil schade repareren in zijn tuin of huis, dus koop wat kauwspeeltjes. Zorg er bovendien voor dat het speelgoed lang meegaat. Zoals eerder gezegd, de kortharige herder rassen hebben de neiging om de zwaarste strijd te doorstaan. Zelfs als ze gezond lijken, zijn ze dat misschien niet. Stuur je kortharige Duitse herder daarom af en toe naar de dierenarts.

Zorg voor een gezonde voeding

Als je denkt dat het verharen, kauwen en gezondheidsproblemen van de kortharige Duitse herder vermoeiend zijn om regelmatig mee om te gaan, kun je dit minimaliseren door hun voeding. Met een uitgebalanceerd dieet, kunnen kortharige Duitse herder puppy’s opgroeien met gezonde tanden, die niet veel pijn doen. Geef ze fruit en groenten zoals appels, wortels, bessen, terwijl je ze voorziet van eiwitten met vlees. Als ze goed gevoed worden, zullen ze minder verharen en minder gezondheidsproblemen hebben.

Conclusie

Kortharige Duitse herders zijn sterke, flexibele, betrouwbare en liefdevolle Duitse herders. Als dit het soort Duitse herder is dat je gevoel aanspreekt, dan zouden ze perfect bij je kunnen passen. Maar je moet niet vergeten dat ze niet voor iedereen geschikt zijn. Als ze goed verzorgd worden, kunnen ze een aanwinst voor uw gezin zijn. Het is dus de moeite waard om het beste van jezelf te geven als je voor een kortharige Duitse herder zorgt. Meer informatie over het opvoeden, verzorgen en trainen van de kortharige Duitse Herder kan je vinden in het handboek voor de Duitse Herder. Daarnaast kan je altijd mailen naar info@duitseherderblog.nl. 

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden