Duitse herder natvoer

Voor grote honden, zoals Duitse Herders, is een evenwichtige voeding door brokken en natvoer erg belangrijk. Het houdt hun spieren in toom en zorgt ervoor dat de hond voldoende voeding binnenkrijgt. Het is niet genoeg dat het hondenvoer lekker en aantrekkelijk is voor jouw hond. Je moet ervoor zorgen dat het vol zit met vitaminen en mineralen die hun dagelijkse activiteiten ondersteunen.  Als grote hond is portiecontrole noodzakelijk voor Duitse Herders. Individuele Duitse herders hebben een wisselende eetlust, maar sommige kunnen echt een flinke eter zijn. Duitse herders zijn ook carnivoren, dus dit ras heeft veel eiwitten nodig in het natvoer om aan de eisen van hun grote lichaam te voldoen.

Voedingswaarden natvoer Duitse Herder

De vuistregel is dat het natvoer van een Duitse Herder minimaal 22% eiwit moet bevatten. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de leeftijd en gezondheidstoestand van de hond. Naast eiwitten van hoge kwaliteit, moet u uw Duitse Herder ook gezonde bronnen van vet geven. Dit is noodzakelijk, vooral voor werkende honden. Vetzuren zijn een van de belangrijkste vormen van vetten, omdat ze de vacht van je hond gezond houden. Vermijd echter overvoeding met vetrijk natvoer voor jouw Duitse herder, want dit kan leiden tot nier- en leverproblemen. 

duitse herder natvoer

Natvoer voor Duitse herder puppy’s

Houd er rekening mee dat Duitse herder puppy’s meer natvoer nodig hebben omdat hun lichaam in een snel tempo groeit. Ook moet je de portie voer van een dag verdelen over 3 tot 4 maaltijden voor puppy’s. Op deze manier zal de jonge hond niet bezwijken aan hypoglykemie. Tenslotte moet je onthouden dat dit slechts benaderingen zijn gebaseerd op de behoeften van een gemiddelde en gezonde Duitse Herder. Het is nog steeds het beste om advies te vragen over natvoer voor jouw Duitse herder aan een dierenarts of voedingsdeskundige.

Tips voor Duitse herder natvoer

Zelfs met het beste natvoer voor Duitse Herders, moet je voorzichtig zijn om te voorkomen dat jouw hond bij de dierenarts belandt. Houd deze punten in gedachten als je jouw huisdier op natvoer overschakelt: Als je Duitse herder restjes natvoer laat liggen, overweeg dan nooit om het terug te zetten in het blik voor later. Op het moment dat je het voer serveerde, mag het maar vier uur in de kom blijven. Daarna moet je het weggooien. Zoals we al eerder zeiden, is natvoer gevoelig voor bederf. En omdat het speeksel van jouw Duitse herder zich met het natvoer mengt in de voerbak, is het bewaren ervan voor de volgende maaltijd een no-go.

Nieuwe bak

Zodra je het blikje natvoer voor jouw Duitse herder hebt geopend, moet je het overgebleven deel overgieten in een ander bakje. Dit is om een chemische reactie met het blik te voorkomen. Zorg er ook voor dat het blik goed afgesloten is om te voorkomen dat vocht en bacteriën binnendringen. Een geopend natvoer moet altijd in de koelkast worden bewaard totdat alle porties zijn opgediend. Toch moet je voorzichtig zijn, want gekoeld voer kan nog steeds bederven of een vieze smaak ontwikkelen. Snuif dus even aan het natvoer voordat je het aan je Duitse Herder voorschotelt en als het slecht ruikt, aarzel dan niet om het weg te gooien.

Houdbaarheidsdatum natvoer Duitse herder

Het allerbelangrijkste is dat je altijd de houdbaarheidsdatum van het natvoer van je Duitse herder controleert. Hoewel het meeste natvoer ongeopend vijf jaar houdbaar is, kan het zijn dat sommige winkels blikken verkopen waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. De sleutel hier is het kopen van kleinere blikken natvoer voor je Duitse herder die binnen één tot twee dagen kunnen worden geconsumeerd.