Duitse herder jasje

Duitse Herders zijn zo gebouwd dat ze goed tegen koud weer kunnen, maar soms is een Duitse herder jasje een goede uitkomst. Hoewel ze niet 24/7 buiten in de kou moeten zijn, kunnen ze het wel aan om een tijdje in koud weer te zijn. Als ze beschutting hebben tegen de koude wind, kunnen ze zelfs langer buiten blijven. Maar wanneer een Duitse herder bijvoorbeeld ziek is en daardoor een slechtere weerstand heeft is het goed om een jas voor jouw Duitse herder te kopen voor de koudere dagen. 

Duitse herder jas – Een dubbele winterse vacht

Duitse Herders zijn een van de weinige hondenrassen die een dubbele vacht hebben en hierdoor hebben ze doorgaans geen jasje nodig. Dit betekent dat er twee lagen vacht groeien. De bovenvacht is lang en natuurlijk, en dient om de hond te beschermen tegen sneeuw en ijs. De ondervacht is dik en zacht, en het isoleert de hond tegen de kou in de winter en de warmte in de zomer. Hoewel deze vacht een nadeel heeft, omdat Duitse Herders bekend staan om het feit dat ze veel verharen, betekent het wel dat ze beter geschikt zijn voor kouder weer dan veel andere hondenrassen. Toch zijn er nog twee redenen om je Duitse Herder een jas aan te trekken. 

duitse herder jas

Duitse herder jas

Als je je herder toch een leuke outfit met een jas aan wilt doen, kan dat nog steeds! Maar niets te dik want je wilt niet dat ze oververhit raken. En zorg ervoor dat ze bereid zijn om er een te dragen. Ze hebben het niet nodig, en het kan oncomfortabel zijn. Als ze protesteren, kan een goede kraag of accessoire net zo leuk zijn. Door hierte klikken kom je op de Bol.com pagina met alle Duitse herder jasjes. 

Jas voor na het wassen

Je kan een jas ook gebruiken voor jouw Duitse Herder als je deze hebt gewassen. Als je jouw Duitse herder in de winter in bad doet, probeer dit dan in een garage of op een andere plek te doen die beschut is tegen de kou, en zorg ervoor dat ze volledig opdrogen voordat ze naar buiten gaan in de kou, zodat hun vacht niet bevriest en ze een risico lopen op gezondheidsproblemen zoals bevriezing of hypothermie. Het is goed om je Duitse herder na een douche of wasbeurt een jas aan te doen als het koud is want de weerbaarheid van de vacht is een stuk lager.