Duitse herder halsband

Een Duitse herder is een grote hond met een unieke vorm van het hoofd, waardoor het extra belangrijk is om een goed passende halsband te kiezen. De halsband van jouw hond is de plaats waar je belangrijke informatie bevestigt: ID-tag, telefooncontacten, relevante gezondheidsinformatie, enz. Daarom is de pasvorm zo belangrijk voor het comfort en om ervoor te zorgen dat de halsband op de Duitse Herder goed blijft zitten, of hij nu door het bos rent of in nauwe ruimtes kruipt.

Pasvorm halsband Duitse herder

Om de pasvorm van de halsband voor jouw Duitse herder te meten, leg je een meetlint rond de hals van de Duitse herder, halverwege tussen de achterkant van zijn hoofd en de bovenkant van zijn schouders. Voeg dan ten minste één centimeter toe voor de juiste maat. Wanneer de halsband goed past, moet je twee vingers tussen zijn nek en halsband kunnen laten glijden. Hou er rekening mee dat Duitse Herders een unieke hoofdvorm hebben, met een dikke nek in verhouding tot de schedelomvang. Dat betekent dat herders uit hun halsbanden kunnen glijden als ze niet zorgvuldig worden aangemeten. Kies ook een halsband voor jouw Duitse herder van 2 tot 3 centimeter breed om te voorkomen dat een sterke hond losschiet.

duitse herder halsband

Trainingshalsbanden Duitse herder

Een Duitse herder is geen Chihuahua en moet hierdoor ook een passende halsband hebben. Hij is krachtig met een sterke trekreflex en zelfs als pup kan hij een uitdaging zijn om onder controle te houden. Maar als hij goed getraind is, is jouw ras een toonbeeld van voorspelbaar gedrag. Hier zijn enkele veelgebruikte trainingshalsbanden:

Wurghalsband

Deze halsband voor jouw Duitse herder wordt waak gebruikt voor tijdelijke correctie, het spant zich rond de nek van de hond wanneer er aan de riem wordt getrokken, om zijn aandacht te krijgen, en dan los te glijden. Een chokehalsband kan gevaarlijk zijn als hij zonder toezicht wordt gedragen. Prong- of knijphalsbanden mogen alleen worden gebruikt onder begeleiding van een trainer.

Hoofdhalsband

Ook wel “gentle leaders” of “halsters” genoemd, deze worden rond het hoofd en achter de oren bevestigd. Deze Duitse herder halsbanden, die momenteel erg populair zijn, maken een zachte correctie mogelijk door te trekken aan het zwakste punt van uw hond, de snuit, terwijl hij kan hijgen, drinken en blaffen.

Tuigjes

Overweeg deze optie als jouw Duitse herder een ademhalings- of keelprobleem heeft waardoor het dragen van een conventionele halsband ongemakkelijk is. Bedenk wel dat tuigen ontworpen zijn om werkhonden meer trekkracht te geven. Dat betekent dat jij minder controle heeft wanneer je met uw sterke Duitse Herder wandelt. Je kunt ook een No-Pull tuigje proberen, dat lichte druk uitoefent op de borst en trekken ontmoedigt. 

Welke halsband voor jouw Duitse Herder?

Overweeg voor jouw Duitse Herder pup om zowel een gewone als een trainingshalsband bij de hand te hebben. En raadpleeg altijd een gekwalificeerde hondentrainer als er vragen zijn over het juiste gebruik van een corrigerende halsband of trainingstoestel. Denk eraan, jouw Duitse Herder veilig en comfortabel houden is de eerste prioriteit bij het kiezen van de perfecte halsband. Bekijk hier de halsbanden voor Duitse herders op Bol.com.