Duitse herder verzekering

Het type dekking dat je krijgt met een Duitse herder verzekering zal afhangen van de polis die je kiest. Sommige polissen dekken alleen verwondingen veroorzaakt door ongevallen, zoals botsingen met auto’s, terwijl andere zowel ongevallen als ziekten dekken. Weer anderen bieden wellness dekking voor bepaalde vormen van routine zorg, zoals jaarlijkse examens en vaccinaties. Het antwoord op de vraag wat de Duitse herder verzekering dekt, zal dus afhangen van het type polis dat je koopt. De meeste eigenaren van gezelschapsdieren kopen een Duitse herder verzekering die bestaat uit een ongevallen- en ziektepolis, die zowel catastrofale verwondingen dekt als de meer routinematige kwalen die zich kunnen voordoen, zoals massa’s bij Duitse herders.

Duitse Herder verzekering nodig?

Door een verzekering voor je Duitse Herder te nemen is de kans dat je voor een hele operatie of medicatie moet betalen kleiner. Honden zijn vatbaar voor een verscheidenheid aan medische problemen, maar bepaalde rassen zijn gevoelig voor specifieke gezondheidsproblemen. Dit geldt ook voor Duitse Herders, een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. Hier zijn enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen voor Duitse Herders en de gemiddelde dierenarts rekeningen:

  • Braken en diarree – 600 euro
  • Kreupelheid en manken – 900 euro
  • Oorontstekingen – 200 euro
  • Allergieën – 300 euro
  • Verwijderen van massa’s – 1.000 euro

Als je een verzekering hebt voor je Duitse Herder hoef je deze bedragen dus niet te betalen. Wel kan het voorkomen dat je een X bedrag moet betalen per keer dat je gebruik maakt van de verzekering.

 

duitse herder verzekering

Standaard uitsluitingen

De meeste Duitse herder verzekeringen hebben echter standaard uitsluitingen. Dit omvat weigeringen voor al bestaande aandoeningen, dat wil zeggen elke gezondheidstoestand die zich voordeed voor de ingangsdatum van de polis. Als jouw Duitse herder een al bestaande aandoening heeft, zoals een allergie, dan kan deze worden uitgesloten als de diagnose werd gesteld voordat je de verzekering afsloot. Hoewel er enkele uitzonderingen zijn, sluiten de meeste Duitse herder ook routine zorg en wellness bezoeken uit, evenals onderzoekskosten.

Het vinden van de juiste Duitse Herder Verzekering

Voor de meeste eigenaren van Duitse herders, is het vinden van de beste verzekering een kwestie van vergelijken. Er zijn een aantal zorgverzekeraars voor huisdieren, elk met verschillende dekkingsniveaus en premieniveaus. Met behulp van onlineofferte tools kan je informatie verzamelen van een aantal bedrijven alvorens een beslissing te nemen. Zorg ervoor dat je kijkt naar polisvoorwaarden-en niet alleen de prijzen-voor het maken van een beslissing over welke hond verzekering die je moet kiezen.

Duitse herder verzekering

Wanneer je op zoek bent naar een ziektekostenverzekering voor jouw Duitse herder wees je er dan van bewust hoe de unieke kenmerken van Duitse Herders hen vatbaarder kunnen maken voor bepaalde ziektes. Bijvoorbeeld, naast allergieën, kunnen Duitse Herders lijden aan kreupelheid en mank lopen als gevolg van een aantal erfelijke aandoeningen, zoals heupdysplasie. Houd rekening met de kosten voor de behandeling van deze aandoeningen bij het kiezen van een verzekering voor jouw Duitse Herder. Uiteindelijk kan een huisdierenverzekering je helpen de best mogelijke zorg voor jouw Duitse Herder te bieden – en je gemoedsrust geven. Met een verzekering voor jouw Duitse Herder hoef je niet bang te zijn dat een medische noodsituatie jouw spaargeld zal doen ontsporen. Je kan gerust zijn, wetende dat de gezondheid van jouw Duitse herder met een verzekering gedekt is.