Duitse Herder teef

Een Duitse Herder teef, is een geweldige hond om in het gezin te hebben. Ze zijn loyaal, beschermend, liefdevol en klaar om te spelen. Als je overweegt een van deze pups te adopteren, zijn er veel overwegingen die je in gedachten moet houden. Dit is bijvoorbeeld geen ras dat het goed zal doen in stedelijke gebieden of kleine appartementen. Ze hebben veel beweging en aandacht nodig om een gelukkig en gezond leven te leiden. Deze hond heeft een dubbele vacht. Gevoeligheden voor huidschilfers van dieren en andere allergieën kunnen dit ras een slechte keuze maken voor een metgezel. Naast de basiskenmerken van het ras in het algemeen, moet je ook nadenken over het geslacht van de Duitse Herder die je in je gezin wilt opnemen. Reuen en teefjes Duitse Herders hebben verschillende karaktereigenschappen en kunnen verschillende verzorging nodig hebben. 

Teef Duitse herder – Vrouwelijke persoonlijkheid 

In tegenstelling tot de reu, is een teef Duitse herder zachtaardiger en vriendelijker, in het algemeen. Ze is ook meer geneigd beschermend te zijn en gehecht aan het hele gezin in plaats van aan slechts één persoon. Omdat haar aard meestal meer ontspannen is, zal uw Duitse Herder ook niet zo moeilijk te hanteren zijn als de mannelijke tegenhangers. Naast dominantie is een teef makkelijker te trainen en verdraagt ze makkelijker andere honden en mensen. Hoewel ze nog steeds fel beschermend is, is ze niet zo bezitterig en zal ze haar territorium niet afbakenen zoals de reu. Over het algemeen is een Duitse herder teefje liever. Ze zijn niet agressief, tenzij ze hun gezin beschermen. De teef Duitse herder kan ook wat koelbloedigheid in haar karakter hebben, maar dat wordt meestal bepaald door de individuele hond.

duitse herder teef

Duitse Herder – Teef training

Zowel reuen als teef Duitse herders zijn uiterst intelligent en kunnen worden getraind om talloze commando’s en taken uit te voeren. Dat gezegd hebbende, is de mannelijke Duitse Herder moeilijker te trainen, omdat ze zullen strijden om de dominante positie.  Teven daarentegen zijn veel gemakkelijker te trainen. Hun kalme en koele temperament stelt hen in staat hun intelligentie te richten op de volgorde die je gelukkig zal maken, zonder dat ze zich hoeven te concentreren op het afdwingen van dominantie. Hoewel teefjes niet zo vaak worden gebruikt als waakhond of politiehond, zijn ze nog steeds in staat tot deze activiteiten. De Duitse herder Teef is een favoriet voor behendigheidswedstrijden, sportevenementen, en zelfs voor het babysitten van de kinderen. Wil je meer weten over de training van een Jack Russel teefje, dan raden we het Duitse Herder Handboek aan.

Verzorging

Als het op vachtverzorging aankomt, zijn beide reuen en teefjes Duitse Herders vrijwel gelijk. Hun vacht kan verschillen in kleur, textuur en lengte, maar over het algemeen hebben ze een dikke, dubbele vacht, zachte en glanzende vacht die een paar keer per week geborsteld moet worden. Borstelen is niet alleen belangrijk om hun vacht gezond te houden, maar het zal ook de hoeveelheid verharing verminderen. Duitse herders verharen aanzienlijk, dus een beetje snoeien kan een lange weg gaan. Ook is geen van beide geslachten een fan van in bad gaan, en het wordt ook niet aangeraden. Tenzij ze vuil zijn geworden, zal baden de oliën uit hun vacht halen, dus het is niet het beste idee.

Uiterlijk van teven Duitse Herders

Het uiterlijk van jouw Duitse Herder, of het nu een reu of een teef is, kan variëren, afhankelijk van hun ouders. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, verschillende vachtlengtes en verschillende gelaatstrekken. Over het algemeen zal de mannelijke Duitse Herder een stuk groter zijn dan de vrouwelijke. Ze hebben ook de neiging om meer mager en slungelig te zijn, hoewel beide geslachten meestal grotere pups zijn.  Jouw mannelijke hond kan variëren in hoogte van 24 tot 28 centimeter en weegt ergens tussen de 75 en 95 pond. Teefjes Duitse Herder zijn lichter en kleiner dan hun mannelijke helften. Ze kunnen ook breder van gestalte zijn. Een Duitse Herder varieert in hoogte van 23 tot 26 inch. Interessant is echter dat hun gewicht hetzelfde is als dat van de reuen, dus ze kunnen tot 95 pond wegen.

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden