Duitse herder pups asiel

Er belanden veel Duitse herder pups in het asiel. Duitse herders behoren tot de meest bekende raszuivere honden en veel eigenaren die er een willen, adopteren er een via een fokker. Het is echter ook heel goed mogelijk om een Duitse Herder pup te redden uit een plaatselijk asiel of een gespecialiseerd opvangcentrum. Veel van deze honden zijn beschikbaar voor adoptie in elke levensfase – van puppy’s tot volwassen honden. Voor toekomstige eigenaren die de dure adoptiekosten van een fokker willen vermijden, of die gewoon liever een hond opvangen die een thuis nodig heeft, kan het redden van een Duitse Herder pup uit het asiel een geweldige optie zijn.

Duitse herder pup asiel

Hoe komen Duitse Herders pups in asielen terecht?

Duitse Herder puppy’s behoren tot de schattigste puppy’s in de wereld, toch belanden ze zo nu en dan in het asiel. Sommige gezinnen worden verliefd op een pluizige, kleine teddybeer en denken niet vooruit aan de uitdagingen van het bezitten van een volwassen hond. Dit zijn grote tot middelgrote honden, die meestal tussen de 30 en 50 kilo wegen als ze volgroeid zijn. Ze hebben de neiging om een lange puppyfase te hebben, waarbij ze energiek blijven gedurende hun eerste 2 of 3 jaar, wat ook veel werk en energie voor hun eigenaars kan betekenen. Gedurende hun hele leven hebben deze honden veel aandacht en beweging nodig. Sommige mensen vinden het bezit van een Duitse Herder te veel werk. Net als andere honden kunnen ook zij het slachtoffer worden van ziekte, echtscheiding of carrièreveranderingen van hun baasjes. Dit betekent dat veel gezonde, vriendelijke Duitse herder pups terecht komen in opvangcentra en asielen.

Pup of volwassen Duitse herder uit asiel? 

Iedereen houdt van puppy’s, maar er zijn een aantal voordelen aan het adopteren van een volwassen hond uit het asiel boven een jonge pup. Een van de grootste voordelen is dat je niet door de vroege, werk-intensieve stadia van het trainen van een puppy hoeft te gaan. Een volwassen hond zal al zindelijk zijn en zal meer kans hebben op extra training. Wanneer je een puppy adopteert, zal je wachten om hun persoonlijkheid te zien als ze opgroeien. Wanneer je een volwassen Duitse herder adopteert, kun je een idee krijgen van hun persoonlijkheid en gedrag nadat ze zich al ontwikkeld hebben. Volwassen honden zijn rustiger en kunnen het makkelijker vinden om met jonge kinderen om te gaan. Hierdoor kan het makkelijker zijn om een volwassen Duitse herder uit het asiel te halen in plaats van een Duitse herder pup uit het asiel. 

Duitse herder pup asiel – Opvoeden

Een Duitse herder pup die uit het asiel komt heeft al lessen in opvoeding en socialisering gehad. Maar of dit op de goede manier is gebeurd weet je niet. Daarom raden we altijd aan om alsnog zelf aan de slag te gaan met het opvoeden van de Duitse Herder asiel pup. Hoe je dit het beste kan doen leer je in het Duitse Herder Handboek

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden