Duitse herder tuigje

In dit blog alles over het tuig voor de Duitse Herder. Duitse Herders worden vaak beschouwd als een van de meest trainbare honden op de planeet, maar elke eigenaar weet dat geen twee honden gelijk zijn. Sommige houden ervan om te trekken en te trekken aan hun riem tot het einde, dat is waarom het gebruik van een tuigje komt van pas. Niet alleen helpen deze producten bij de training, maar ze elimineren ook de stress op de keel en het skelet van uw hond door de druk van het trekken. Tuigjes zijn meestal geen “one size fits all” oplossing, dus de behoefte aan een tuigje voor een Duitse herder zal anders zijn dan wat een beagle nodig heeft of wat een middelgrote hond nodig heeft van een tuigje.

Kopers handleiding Tuig Duitse Herder

Er zijn tal van redenen om een Duitse herder tuigje te gebruiken voor elk hondenras, maar Duitse Herders (zoals de meeste rassen) hebben een lijst van voordelen. Ten eerste, een tuigje ontmoedigt ze om aan de lijn te trekken en beschermt tegen schade aan de luchtpijp, nek en wervelkolom. Ten tweede, elke Duitse herder met een medische aandoening plukt deze voordelen tienvoudig. Het elimineren van hoesten en kokhalzen is van vitaal belang voor congestief hartfalen, longproblemen, en relatieve skeletpijn. Voor dit ras, in het bijzonder, is het ook zeer ontmoedigend om te springen. Het beste tuigje voor jouw Duitse herder vinden is niet eenvoudig. Bekijk hier het assortiment aan Duitse herder tuigjes op Bol.com. 

duitse herder tuig

Soorten Duitse herder tuigjes

Er zijn vier soorten harnassen waaruit je kunt kiezen bij de aanschaf van een tuigje voor jouw Duits herder. Elk heeft een ander doel en voordeel, maar ze bieden allemaal dezelfde bescherming. De keuze is een kwestie van wat het beste werkt voor jouw hond en jezelf tijdens het trainen of uitlaten.

Front Clip tuigje

Frontclips tuigjes voor de Duitse herder zijn de beste vriend van een trainer. Ze bieden de meeste controle over de hond terwijl je hem leert aan jouw zijde te lopen en afleidingen te negeren. De riem wordt aan de borst van de hond vastgemaakt, waardoor trekken wordt voorkomen en de druk gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld. Als jouw Duitse herder spontaan wegloopt als hij een konijn of eekhoorn ziet, dan is de voorste clip misschien niet de beste optie. Afhankelijk van het vermogen om de hond onder controle te houden, kan hij zichzelf omdraaien. Dit kan schade veroorzaken, afhankelijk van hun niveau van kracht, waar dit ras bekend om staat. De frontclip tuigjes zijn Duitse Herder goedgekeurd door trainers in het hele land.

Back Clip tuigje

Back clip tuigje varianten bieden minder controle over de Duitse herder, maar verhogen het niveau van comfort voor de hond. Deze zijn vaak gereserveerd voor de getrainde hond die af en toe aan de lijn trekt als hij opgewonden is. Het ontwerp van deze modellen vermindert de druk op de keel, wat van vitaal belang is voor kleinere rassen. Voor de Duitse herder moet de back clip tuig echter worden bewaard voor een goed getrainde hond. Dit ras is gevoelig voor de oppositionele reflex, een instinct waardoor ze harder gaan trekken tegen de druk van het borststuk in. 

Dubbele clip

Dual Clip-modellen bieden het beste van twee werelden tuigjes voor jouw Duitse herder met een clip aan de voorkant en een aan de achterkant. Hiermee kan je snel wisselen tussen aanlijnen in verschillende situaties en het is vaak een kosteneffectieve investering die je Duitse herder tijdens de training en daarna kan gebruiken (mits hij het tuigje niet ontgroeit).

Vesten

Vesten zijn de luxe variant van Duitse herder tuigjes dankzij hun extra vulling voor comfort en een goede pasvorm. Angstige Duitse Herders profiteren van de manier waarop een vest hun lichaam omarmt, wat een kalmerend effect heeft. Oudere honden en honden met problemen met de ruggengraat of andere problemen hebben ook baat bij de extra steun die een vest biedt. High-end vesten, zoals je die een politiehond zou kunnen zien dragen, zijn ook gunstig voor de Duitse Herder. Deze modellen zijn voorzien van zeer duurzame materialen en bieden een hoger niveau van controle dat sommige trainers nodig hebben, vooral die in de rechtshandhaving.