Duitse herder marktplaats

Duitse herder puppy’s kopen via onder andere marktplaats is nog nooit zo populair geweest – dus het is geen verrassing dat je nu op zoek bent naar een nieuwe hond. Maar de waarheid is dat met het kopen van puppy’s ook de puppyzwendel toeneemt. In de digitale wereld van vandaag gebruikt bijna iedereen het internet om te winkelen, inclusief het vinden van een nieuwe puppy! Maak je geen zorgen – het is gemakkelijk om marktplaats oplichting te herkennen als je weet op welke red flags je moet letten. En het is nog makkelijker om een goede duitse herder fokker op marktplaats te vinden als je weet welke vragen je moet stellen.  

Wat is een duitse herder puppyzwendel op marktplaats? 

Puppy oplichters plaatsen valse Duitse herder nesten op marktplaats of doen zich voor als iemand die ze niet zijn (meestal een bestaande fokker) om te profiteren van de puppy verkoop (zonder de puppy’s.) Dit betekent dat als je niet voorzichtig bent, je de perfecte puppy kunt vinden, de ‘fokker’ jouw geld kunt sturen, en nooit een puppy of enige follow-up communicatie in ruil ontvangt. Hoewel deze Duitse Herder nepadvertenties vaak op websites als marktplaats verschijnen, vinden sommige oplichters manieren om zich voor te doen als gerenommeerde fokkers door persoonlijke informatie van hen te stelen. 

Aandachtspunt – Geen telefoongesprekken 

Er zijn erg veel Duitse herders op marktplaats te koop. Kies degene met de meest transparante communicatie. De verkoper geeft de voorkeur aan communicatie via e-mail en niet via de telefoon. Een gerenommeerde fokker zal altijd met je communiceren via telefoon of videochat (zo niet in persoon) voordat hij je een puppy verkoopt. Frauduleuze Duitse herder marktplaatsverkopers bevinden zich vaak buiten Nederland of België en kunnen hun telefoonnummer verbergen door alleen via e-mail te communiceren. 

duitse herder marktplaats

Aandachtspunt – Stockfoto’s 

Een goede fokker is maar al te trots op zijn of haar Duitse herder en zal heel marktplaats vol gooien met foto’s van de pups, zeker als het oud Duitse herders of zwarte herders zijn. Foto’s van de hond of advertentietekst kunnen op meerdere websites worden gevonden. Zoek naar de tekst in de advertentie om te zien of de verkoper deze Duitse herder foto’s gekopieerd en geplakt heeft van een andere site dan marktplaats.  

Aandachtspunt – Onduidelijke betaling  

Duitse herder fokkers op marktplaats zullen soms niet eens via Marktplaats willen betalen maar in het echt omdat ze je ook eens in het echt gezien willen hebben. De verkoper vraagt om geld over te maken of om met cadeaubonnen te betalen. Als je voor een niet-veilige betaalmethode kiest, is het zeer onwaarschijnlijk dat je jouw geld terugkrijgt. Vermijd het betalen van een vreemde met apps zoals Venmo, omdat het moeilijker is om je geld terug te krijgen als je niet krijgt waar je voor betaald hebt. Betalen met een creditcard of PayPal zijn over het algemeen de veiligste opties. 

Aandachtspunt – Goedkope pup 

Een Duitse herder voor een goedkope prijs op marktplaats vinden is niet makkelijk en vaak onmogelijk. De prijs is te goed om waar te zijn. Onderzoek de prijzen voor het ras dat je overweegt op voorhand. Raszuivere honden die tegen sterk gereduceerde prijzen worden verkocht zijn meestal oplichters. Let er ook op wat voor soort Duitse herder het is, een oud Duitse herder heeft een andere prijs dan een Mechelse Duitse herder of een zwarte herder. Als de marktplaats verkoper zegt dat hij zijn honden registreert bij een specifieke organisatie, kan je de organisatie bellen om dit te bevestigen. 

Duitse herder gekocht op Marktplaats?

Heb je jouw Duitse Herder gekocht op marktplaats? Dan is het tijd om deze op te voeden, te verzorgen en te socialiseren. Meer informatie hierover kan je vinden in het Duitse Herder Handboek

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden