Duitse herder borstel

Welke borstel je voor jouw Duitse herder kiest, hangt af van zijn vachtlengte. Alle Duitse Herders hebben een dubbele vacht, dus ongeacht zijn trui kan je het hele jaar door een matige verharing verwachten. Je zult ook veel zwaarder verharen tijdens het verharingsseizoen.  De kans is groot dat hij overal in huis vacht achterlaat, in zowat elke slaapkamer. Daarom is het belangrijk dat je de vacht regelmatig verzorgt. Er zijn veel verschillende borstels of de-shedders waaruit je kunt kiezen. Verschillende haar tools hebben verschillende doeleinden. Je moet er zeker van zijn dat je de juiste Duitse herder borstel kiest voor het zware werk om jouw Duitse Herder mooi verzorgd te houden.

Borstelen Duitse Herder

De herder kan gemakkelijk van begin tot eind worden geborsteld in 10 minuten of minder, mits hij een paar keer per week wordt geborsteld. Tijd en frequentie zullen variëren afhankelijk van de vachtlengte en -conditie. Hoewel een lange vacht als een fout wordt beschouwd, hebben sommige herders lang haar en zullen ze vaker en uitgebreider geborsteld moeten worden.  Gebruik een “slicker” borstel, verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels, bol.com of een vachtverzorgingshark, en borstel met de nerf van de vacht mee. Regelmatig borstelen en behandelen zal jouw Duitse herder leren rustig te staan en te genieten van deze sessies.

duitse herder borstel

Soorten Duitse Herder borstels

Zoals je al weet, heeft de Duitse Herder een selectie van borstels nodig, afhankelijk van zijn vachttype. Er zijn vijf verschillende soorten borstels die je waarschijnlijk zult tegenkomen. Elk van hen heeft een ander doel en/of gebruik. Een pinborstel is een algemene dagelijkse borstel die voorkomt dat er matten ontstaan door zijn vacht netjes te houden. Deze Duitse Herder borstel is echter niet effectief in het ontharen of verwijderen van vilt. Dit betekent dat je extra hulpmiddelen nodig hebt voor een goede vachtverzorging. De ontharingshark is een andere borstel die je nodig hebt. Ook wel bekend als een deshedding tool, dit gereedschap is een must voor alle Duitse Herders. Deze hark verwijdert het dode haar, huidschilfers en vuil uit zijn ondervacht door door zijn bovenvacht heen te reiken. De hark bestaat uit één of twee rijen dicht bij elkaar geplaatste pinnen. Het lijkt veel op een hark of een scheermes en is te gebruiken als Duitse herder borstel.

Slickerborstel en rubberen borstel

Deze Duitse herder borstel bestaat uit korte fijne draden die dicht bij elkaar geplaatst zijn op een borstel met een plat oppervlak. Deze borstel is een must voor langharige Duitse Herders en veel halflangharige honden. Hij wordt gebruikt om te ontwarren en klitten te voorkomen. Velen gebruiken slickerborstels in plaats van pinborstels. De rubberen borstel is geweldig voor pups met een korte vacht, de rubberen borstel wordt niet aanbevolen voor jouw Duitse herder, tenzij jouw pup extreem kort haar heeft. De meeste Duitse Herders hebben geen kort haar en vallen meestal ergens tussen lange en middellange vachten in. Het is waarschijnlijk dat de rubberen borstel wel goed werkt op de vacht van de Duitse herder.