Duitse herder hok

Duitse herders kunnen, mits goed verzorgd, goed gedijen in een buiten hok. Als je een droog buitenverblijf, een schuur of een goed gebouwde kennel hebt, zou jouw hond zelfs in de strengste winters knus, gelukkig en gezond moeten kunnen blijven. Als je een hondenhok hebt, moet de vloer minstens 15 cm boven de grond liggen. Zorg er ook voor dat het goed geïsoleerd is. Versnipperd papier of kartonnen dozen onder de bodembedekking zorgen ervoor dat de grondkou jouw Duitse herder niet kan bereiken. Het hok van je Duitse herder moet ook een schuin dak hebben.

Zorg voor voldoende bodembedekking in het Duitse Herder hok

Als je meer dan één Duitse herder hebt nestelen ze zich vaak in elkaar voor warmte in het hok, terwijl sommige honden liever de ruimte hebben om zich te verspreiden. Zorg voor voldoende beddingruimte voor iedereen. Zo kan elke hond doen waar hij of zij zich prettig bij voelt en zo geef je jouw Duitse herder de rust en ruimte die in het hok met meerdere honden nodig is.

duitse herder hok

Gebruik een gesloten bed en hok voor je Duitse Herder

Dichte hondenhokken of -bedden zijn veel warmer dan een open bed in een hondenhok voor jouw Duitse herder. In combinatie met warme dekens of zelfs papiersnippers, die geen ongedierte en knaagdieren verbergen zoals stro, hou je jouw Duitse herder gelukkig en gezond in het hok tijdens sneeuwstormen en stormen. Bekijk hier alle hondenhokken van Bol.com zodat je het perfecte hondenhok voor jouw Duitse herder kunt vinden. 

Houd je hond droog

Na een dag lekker gespeeld te hebben zal jouw Duitse herder ongetwijfeld modderig en nat zijn en het is handig om je Duitse herder eerst droog te maken voordat hij het hok in gaat. Afdrogen is een essentiële maatregel, maar een warmtelamp zorgt ervoor dat jouw hond warm en perfect droog naar bed gaat. Na een dag in de elementen is het ook een goede gewoonte om de poten van jouw hond te controleren; in ijzige of besneeuwde omstandigheden kunnen pijnlijke ijsballen zich ophopen tussen hun tenen. Doordat je minder zicht op je Duitse herder hebt als hij in het hok zit is het handig om dit van tevoren te checken.

Houd honden gehydrateerd en voldoende gevoed

Zorg ervoor dat jouw Duitse herders toegang hebben tot onbevroren en schoon water in het hok. Er zijn verwarmde drinkbakken die speciaal voor het buitenleven zijn ontworpen, of een goedkopere variant is om de bakken dagelijks ijverig te controleren en te verversen. Honden die buiten in een warme, droge en veilige ruimte leven, zullen minder snel waardevolle calorieën verbranden in hun pogingen om warm te blijven. Als jouw Duitse herder het echter naar verwachting koud zal krijgen in het hok, kan hij meer voer nodig hebben om zijn metabolisme op peil te houden.