Duitse herder riem

Iets waar veel Duitse Herder eigenaren mee te maken krijgen is trekken aan de riem. Als je Duitse Herder trekt aan de lijn dan vraag je je waarschijnlijk af waarom en wat je kunt doen om het te stoppen.  Mogelijke redenen zijn dat hij opgewonden is om te gaan waar je heen gaat en dat hij wordt afgeleid door dingen om hem heen, zoals auto’s en eekhoorns. Het eerste wat je kunt proberen is om de Duitse Herder van richting te veranderen als hij aan de lijn van de riem trekt. Op die manier gaat hij op u letten en leert u hem dat hij met trekken niet komt waar hij heen wil. Je kunt ook stoppen als hij trekt en zeggen dat hij moet zitten. Je kunt hem ook leren te blijven als hij wordt afgeleid door dingen. Je Duitse Herder laten stoppen met trekken aan de riem zal niet iets zijn dat je in één poging voor elkaar krijgt. 

Waarom Duitse herders aan de riem trekken

Er zijn een aantal redenen waarom jouw Duitse Herder kan trekken aan de riem. Een mogelijke reden voor het trekken is dat hij opgewonden is om te komen waar hij heen wil. Als hij weet of denkt dat je met hem naar het park gaat, zal hij er sneller willen zijn en dit kan leiden tot trekken aan de lijn. Een andere mogelijke oorzaak van het trekken van je Duitse Herder is dat het wordt afgeleid. Als hij merkt dat er een eekhoorn voor hem loopt of een andere hond dan zal dat ervoor zorgen dat hij aan de lijn gaat trekken. Daarom is het belangrijk een sterke en stevige riem voor je Duitse Herder aan te schaffen. 

duitse herder riem

Duitse herder stoppen trekken riem

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je Duitse Herder te laten stoppen met trekken aan de riem. Een effectieve manier om je Duitse Herder te laten stoppen met trekken aan de lijn die voor veel mensen heeft gewerkt is om van richting te veranderen wanneer hij op het punt staat te trekken aan de lijn. In plaats van van richting te veranderen wanneer hij begint te trekken, kan je ook gewoon stoppen met bewegen wanneer hij begint te trekken. Om dit te doen stop je met bewegen zodra hij begint te trekken en richt je zijn aandacht op jou. Om hem op jou te laten focussen, kan je hem zeggen dat hij moet zitten en blijven en hem daarvoor belonen. Zo stopt de Duitse herder met het trekken aan de riem. 

Riem training Duitse herder

Probeer ook de volgende riem training voor je Duitse herder. Laat jouw hond naast je lopen aan de kant van het trottoir die het verst van auto’s is verwijderd. Als hij dan begint te trekken, verander dan van richting door naast je Duitse Herder te gaan staan en te draaien terwijl je je Duitse Herder naast je binnenbeen houdt. Dit zorgt ervoor dat hij zijn aandacht bij jou houdt en niet voor je uit gaat trekken. Om de riem training effectief te laten zijn is het goed om de juiste riem voor jouw Duitse herder te kopen. Bekijk hier het assortiment Duitse herder riemen op Bol.com.