Duitse Herder opvoeden

Het correct opvoeden van de Duitse herder is van cruciaal belang. In dit blog geef ik tips over de opvoeding van de (Oud) Duitse Herder per levensfase. 

Duitse Herder opvoeden – vanaf 8 weken tot 2 jaar

Begin met het opvoeden en de puppytraining wanneer de Duitse Herder het meest beïnvloedbaar is, dit is de eerste 2 jaar na geboorte. 

Duitse herder opvoeden

Een puppy zoeken die het beste bij u past

Het vinden van een goede, ethische fokker is een van de belangrijkste manieren om ervoor te zorgen dat u de juiste start maakt bij het vinden van de puppy die het beste bij u en uw gezin past. Fokkers observeren de persoonlijkheden en drijfveren van hun puppy’s en kunnen de juiste puppy aan de juiste persoon of familie koppelen.

Het hoge niveau van intelligentie en de sterke bereidheid van dit ras om te werken, betekent dat uw Duitse Herder vanaf jonge leeftijd een consistente en voortdurende training en opvoeding moet krijgen. Een verveelde Duitse Herder is een destructieve GSD. Het is belangrijk dat de eigenaar een goede hoeveelheid quality time aan de hond kan besteden, vooral tijdens het kritieke eerste levensjaar.

U kunt deze tijdlijn gebruiken als richtlijn om ervoor te zorgen dat u tijdens de cruciale fasen van het leven van uw puppy alle juiste doelen haalt en het correct opvoeden van de Duitse Herder voltooid. .

Duitse Herder opvoeden – van 8 tot 16 weken

Duitse Herder opvoeden – Trainingsdoel # 1: socialisatie

Puppy’s van alle rassen hebben een kritisch socialisatievenster dat na 12 tot 16 levensweken sluit, en uw Duitse Herder puppy vormt daarop geen uitzondering. Voor Duitse herders die van nature beschermende voogden zijn, is socialisatie zelfs extra belangrijk, zodat uw puppy leert welke vreemden vriendelijk zijn en geen bedreiging vormen.

Duitse Herders zijn erg oplettend en uw puppy zal uw signalen en reacties rond nieuwe mensen en nieuwe situaties oppikken. Tijdens deze kritieke periode zal blootstelling aan veel verschillende soorten mensen in niet-bedreigende situaties uw puppy helpen om zelfverzekerd te zijn onder vriendelijke vreemden in plaats van angstig of agressief. En zelfs in tijden van sociale en fysieke afstand, kunt u uw puppy nog steeds veilig socialiseren. Dit is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van de Duitse Herder.

Bij dit ras kan de juiste socialisatie niet genoeg worden benadrukt. De basis voor de meeste training is vertrouwen. Het is van cruciaal belang dat de Duitse herder vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd is. De pup veilig blootstellen aan nieuwe beelden, geluiden en geuren is absoluut cruciaal voor de ontwikkeling. Goede socialisatie vertaalt zich in vertrouwen.

Gecertificeerde hondentrainers herhalen dit sentiment: “Ik neig meer naar het ontwikkelen van zelfvertrouwen bij de puppy tijdens het opvoeden van de Duitse Herder. Hiervoor raad ik korte, leuke spelletjes van drie minuten aan die de puppy de hele dag bezig houden met de eigenaar en met geluiden, rare en oneffen oppervlakken, familieleden enz. Een zelfverzekerde puppy is een gelukkige puppy.

Zorg ervoor dat u tijdens deze periode van het opvoeden uw Duitse Herder blootstelt aan de vele verschillende elementen van het dagelijks leven en de routines waarvan u wilt dat ze deze als volwassenen op de voet volgen. Duitse Herders hebben bijvoorbeeld regelmatige verzorging nodig om de gezondheid van vacht en huid te behouden, vooral tijdens die seizoensperioden (meestal twee keer per jaar) wanneer deze honden ‘hun jassen opblazen’. U moet uw puppy dus al vroeg kennis laten maken met de basisverzorgingstools, zoals kammen, borstels en nagelknippers – eerst langzaam gaan en er een leuke ervaring van maken. Als je dit in een vroeg stadium van de opvoeding van de Duitse Herder doet, heb je er een leven lang voordeel van. 

Duitse Herder opvoeden – Trainingsdoel # 2: Benchtraining 

Dit is ook een goed moment in de opvoeding van de Duitse Herder voor benchtraining. Dit kan de puppy helpen wennen aan het in de bench gaan en wat tijd alleen hebben. Dit verkleint het risico dat een puppy verlatingsangst ontwikkelt. De bench kan in de fase worden gebruikt voor voedertijd (gedurende vijf tot tien minuten in de bench) en op momenten dat de eigenaar dagelijkse klusjes moet doen.

Duitse Herder opvoeden – Trainingsdoel # 3: zindelijkheidstraining

Benchtraining in de Duitse Herder opvoeding is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor het vergemakkelijken van zindelijkheidstraining, waar bijna alle Duitse Herders snel en gemakkelijk mee bezig zijn. In feite zullen veel eigenaren ontdekken dat dit een van de gemakkelijkste rassen is om te huisvesten, zolang er maar constant toezicht en consistentie wordt geboden in het opvoeden van de Duitse Herder. 

opvoeden van duitse herder

Duitse herder opvoeden – Van 3 tot 9 maanden

Trainingsdoel 1: begin met gehoorzaamheidstraining

Het arbeidsethos van de Duitse herdershond is legendarisch en u kunt de beste werkeigenschappen van uw hond stimuleren door middel van vroege en voortdurende training en opvoeding. Ze blinken uit in gehoorzaamheid, dus begin uw puppy vanaf jonge leeftijd basiscommando’s te leren, zoals zitten, liggen en blijven, evenals loslopend lopen. Inschrijven voor een gehoorzaamheidscursus voor puppy’s kan zeer nuttig zijn, zowel voor het aanleren van deze commando’s als voor socialisatie en opvoeding van de Duitse Herder. Hier kan al na 3 maanden mee gestart worden. 

Oud Duitse Herder opvoeden – Trainingsdoel # 2: terugroepen

Begin uw Duitse Herder tijdens het opvoeden te leren om zo snel mogelijk te komen wanneer deze wordt geroepen. Het kost veel tijd, oefening en geduld om een ​​betrouwbare terugroepactie te krijgen, maar deze vaardigheid is het zeker waard, want het is er een die op een dag het leven van uw hond kan redden.

Duitse Herder opvoeden – Trainingsdoel # 3: Impulscontrole

Het leren beheersen van hun impulsen is belangrijk tijdens het opvoeden voor alle puppy’s, en voor de oud Duitse Herder kan het een van de belangrijkste manieren zijn om probleemgedrag te beteugelen, waar dit ras vatbaar voor is als het zich verveelt: gedragingen zoals overmatig blaffen, graven, agressief gedrag. kauwen en ongepast achtervolgen (vanwege hun prooidrift is het bekend dat ze alles achtervolgen, van katten tot auto’s).

De sleutel tot impulsbeheersing is om uw hond zich op u te laten concentreren. Dit zal gunstige effecten hebben op al je andere trainingsinspanningen.

Eis dat uw puppy gaat zitten voordat hij eten gaat halen, met opwindend speelgoed speelt, buiten gaat spelen of een andere favoriete bezigheid heeft. Naarmate uw puppy vordert in gehoorzaamheidstraining en meer commando’s kent, kunt u meer geavanceerde commando’s of trucs nodig hebben om traktaties te ontvangen of te spelen. Neem dit dus zeker op in de opvoeding van de Duits Herder. 

Duitse Herder opvoeden –  van 9 maanden tot 24 maanden

De opvoeding van de Duitse herder is nog niet klaar na 1.5 jaar. Honden van verschillende rassen en groottes rijpen op verschillende leeftijden, en hoewel een jaar oud algemeen wordt beschouwd als het einde van de puppytijd in het algemeen, is het mogelijk dat een Duitse herdershond pas volwassen is als hij twee of drie jaar oud is (en mannetjes hebben de neiging om dit stadium later te bereiken dan vrouwtjes). Dus blijven werken aan impulscontrole, gehoorzaamheidsvaardigheden verbeteren en doorgaan naar training in meer gerichte activiteiten zoals speuren, geurwerk, beschermingswerk, behendigheid en hoeden – die allemaal (en meer) capaciteiten van dit ras zijn – moeten gedurende de hele tijd worden voortgezet. deze periode en dan worden versterkt als uw Duitse Herder volwassen wordt.

Houd in gedachten dat dit een ras is dat gedijt op constant en consistent werk en training, en het heerlijk vindt om een ​​baan te hebben – of veel banen! – te doen. Als u uw Duitse Herder mogelijkheden kunt bieden voor hun intelligentie en veelzijdigheid, zullen zowel u als uw hond de vruchten plukken. Als je het opvoeden van de oud Duitse Herder correct hebt uitgevoerd, zal je hier een leven lang veel plezier van hebben. Dan is het gewoon een van de leukste honden om in huis te hebben. 

opvoeding duitse herder

Duitse herder opvoeden – Tips

Het opvoeden van een Duitse Herder kan een uitdagende, maar ook een zeer bevredigende taak zijn. Hier zijn enkele tips om jou te helpen jouw Duitse Herder op te voeden:

  1. Begin met socialisatie: Duitse Herders zijn zeer intelligente honden, maar ze hebben ook een sterk beschermingsinstinct. Begin daarom zo jong mogelijk met socialisatie. Laat de hond kennis maken met verschillende situaties, mensen en dieren.

  2. Zorg voor een consistente training: Duitse Herders zijn zeer werkwillig en willen hun baas plezieren. Echter zij zijn ook zeer zelfstandig, dus training moet consequent zijn. Blijf consistent met commando’s en beloningen, zodat de hond weet wat er van hem wordt verwacht.

  3. Gebruik positieve versterking: Beloningen en positieve versterking zijn de beste manieren om een Duitse Herder te trainen. Dit kan variëren van voedsel- of speelgoedbeloningen tot simpelweg aandacht en knuffels.

  4. Geef de hond voldoende mentale en fysieke uitdaging: Duitse Herders zijn erg actief en hebben veel energie. Geef hen voldoende mentale en fysieke uitdagingen door middel van gehoorzaamheidstraining, speurwerk, of gewoon een wandeling. Dit zijn belangrijke onderdelen in de opvoeding van de Duitse Herder.

  5. Zorg voor een gezaghebbende leider: Duitse Herders hebben een sterke wil en zijn zeer zelfverzekerd, dus het is belangrijk dat ze een gezaghebbende leider hebben die hen kan leiden en begeleiden. Wees stevig, maar eerlijk en respectvol in de interactie met de hond.

  6. Behandel de hond als een lid van de familie: Duitse Herders zijn zeer aanhankelijk naar hun baasjes en gezinsleden. Zij hechten zich zeer aan hun familie. Dit maakt dat het belangrijk is om hen als volwaardig familielid te behandelen.

  7. Laat de hond regelmatig de dierenarts bezoeken: Duitse Herders zijn gezonde honden, maar het is belangrijk om regelmatig controle te houden bij de dierenarts. Zo voorkom jij eventuele problemen in een vroeg stadium.

Met de juiste opvoeding en training kan de Duitse Herder een geweldige metgezel worden, en een waardevolle aanvulling op een gezin. Het is van groot belang om de hond in te stellen op een juiste

Duitse Herder opvoeden boek 

Meer tips over het opvoeden van de Duitse herder kan je vinden in het Duitse Herder handboek. Dit is een van de compleetste boeken op dit gebied. Naast informatie over het opvoeden vind je in dit boek ook tal van andere handige informatie over deze unieke hond. Mocht je nog vragen hebben over dit artikel kan je altijd mailen naar info@duitsherderblog.nl

Duitse herder handboek

Duitse Herder Handboek downloaden

 

Veelgestelde vragen bij het Duitse Herder opvoeden

Wat zijn belangrijke onderdelen in de socialisatiefase van de Duitse Herder?

Belangrijke situaties om te oefenen zijn het kennismaken met (nieuwe) kinderen, volwassenen en andere dieren. Autoritjes en het aanraken van de Duitse Herder zijn ook belangrijke oefenpunten. Daarnaast moet de hond kennismaken met de bench en leren spelen met andere pups.

Welke commando’s kan ik mijn Duitse Herder aanleren?

De bekendste commando’s die kunnen worden aangeleerd zijn zitten, komen, los lopen, netjes aan de lijn lopen, volgen, apporteren en blijven.

Wat zijn de belangrijkste benodigdheden voor de Duitse Herder?

Must have items zijn voer, een drink- en voerbak, speelgoed, verzorgingsproducten en een mand.